Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vučić: Vidimo ko naoružava Albance i koje helikoptere traži Crna Gora

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: B92

Vučić: Vidimo ko naoružava Albance i koje helikoptere traži Crna Gora

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je kako je zabrinut zbog potencijalne eskalacije sukoba u regionu, ali da, kako kaže, radi da do toga ne dođe.

Kaže kako Srbija mora da se naoružava, jer to, kako dodaje, rade sve zemlje oko nje.

"Ja sam uvijek zabrinut i radimo sve da ne dođe do destabilizacije u regionu. I ova novosadska inicijativa sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom je za nas mnogo važna, jer je to takođe i mirovna i politička inicijativa, ali i ekonomski važna za nas", rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

Kaže da se naoružavaju i Bugarska, Rumunija, Mađarska, Hrvatska i druge manje zemlje u skladu sa svojim mogućnostima.

"Vidimo ko sa strane naoružava i Albance na KiM i koje helikoptere traži Crna Gora i sve to pratimo", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da su uspjeli da kosovsko pitanje vrate na velika vrata kada je za mnoge to pitanje već bilo završeno.

"Niko nam nikada nije nudio razgraničenje, nažalost, jer je za njih Kosovo cjelovito i nezavisno od Srbije", rekao je Vučić, dodavši da se svi u regionu naoružavaju, a da Srbija danas mnogo novca izdvaja za vojsku.

Vučić se osvrnuo i na jučerašnju posjetu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, koji, prema njegovim riječima, nije mogao da prepozna Beograd.

"Toliko je grad ljepši, toliko ima ljepših fasada, a od one močvare imamo sad Beograd na vodi", istakao je Vučić.

Komentari

Mne07,

Teski podmuklac i glumac. Svi treba da se brinu zbog vas jer ste vi genocide cineli po drugih drzava. Glumi mirotvorca u Zanzibar, jer vas odlicno poznajemo.

Draško,

Pa te strah od crnogorskih helikoptera? To može samo bena da kaže... A što si ti izgradio Beograd, svaka čast, tako ga niko ne radio. Ko sam sebe hvali, zna se, propao je kao m..a kroz prsle gaće.

Ostavi komentar

0/300