15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Plenković: Novi entuzijazam EU o Zapadnom Balkanu

Izvor: Foto: Screenshot

Region

Comments 0

Plenković: Novi entuzijazam EU o Zapadnom Balkanu

Izvor: Agencije

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Premijer Hrvatske Andrej Plenković ocijenio je da se opšta atmosfera u Evropskoj uniji povodom politike proširenja na Zapadni Balkan mijenja na bolje.

"Postoji entuzijazam unutra Unije da se tema Zapadnog Blakana pozicionira visoko na dnevni red EU institucija", rekao je Plenković nakon večere lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu, dodajući da je u pitanju bio "dobar i pravovremen" sastanak.

Prema njegovim riječima, pripreme za zagrebački samit bile su u centru pažnje razgovora tokom večere lidera EU institucija i zemalja Zapadnog Balkana.

On je dodao da se nada da će Hrvatska svojim angažovanjem na pitanju EU perspektive Zapadnog Balkana ostaviti "pozitivnu političku ostavštinu" svojim susjedima.

"Sve države regiona treba da postepeno ispunjavanju standarde, dižu standard života svojih građana i idu ka članstvu u EU", poručio je Plenković, prenosi Tanjug.

Onje najavio da su pored Hrvatske, koja za maj planira samit EU Zapadni Balkan u Zagrebu, i Grčka, Austrija i Italija najavile organizacije sličnih sastanaka narednih mjeseci.

On je ocijenio da su zemlje Zapadnog Balkana zadovoljne novom metodologijom procesa pristupanja i naglasio da je ona otvorila put nastavku politike proširenja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR