10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počelo iznošenje stvari iz crkve izgrađene u dvorištu Fate Orlović

Region

Tag Video
Comments 5

Počelo iznošenje stvari iz crkve izgrađene u dvorištu Fate Orlović

Izvor: klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Iz crkve koja je izgrađena na dvorištu Fate Orlović u Konjević Polju danas je, uz policijsko obezbjeđenje, počelo iznošenje stvari.

Riječ je o pražnjenju ovog objekta kako bi se moglo izvršiti njegovo izmještanje na drugu lokaciju, prenosi Klix.ba

Naime, Evropski sud za ljudska prava 1. oktobra je donio odluku, odnosno konačnu presudu kojom se nalaže da BiH mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović u Konjević Polju.

Rok za izvršenje presude ističe 1. aprila ove godine.

Slučaj se odnosi na crkvu koju je Srpska pravoslavna crkvena opština izgradila na imovini koju su podnositelji prijave, odnosno nana Fata Orlović, bili prinuđeni napustiti tokom rata u periodu 1992-1995.

Tako je ona nakon 15-godišnje pravne bitke dočekala konačnu presudu po kojoj crkva izgrađena u njenom dvorištu u Konjević Polju mora biti izmještena.

Fata Orlović živi u svojoj kući u Konjević Polju, smještenoj tik uz navedenu crkvu koju je Srpska pravoslavna crkvena opština izgradila na imovini koju je u vrijeme ratnih razaranja u periodu od 1992. do 1995. godine morala napustiti zajedno sa sedmoro djece i mužem Šaćirom pogubljenim tokom agresije na BiH.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

@Drasko u pravo ste Ovi po Crnoj Gori samo testiraju dokle mogu a dosli su predaleko nazalost! Skalameriju je trebalo skloniti odmah zbog sve tri konfesije,ljudi koji su postovali tradiciju svojih predaka! Nasi petlju imali nijesu pa im se o glavu obija sada! Korov se u korijenu sasijeca!

Draško

@Katunjanin, pored bahatosti, lopovluka i nepoštenja spc, dobro je da Bosanci imaju i petlju da sruše (uklone) tu "crkvu". Ovi naši nemaju petlje, a izgleda ni volje, da uklone limenku sa Rumije. Kad to nijesu uradili na vrijeme, sad im se obija o glavu.