15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Blic: Avionima Montenegro Airlinesa zabranjeno slijetanje na beogradski aerodrom

Region

Comments 13

Blic: Avionima Montenegro Airlinesa zabranjeno slijetanje na beogradski aerodrom

Izvor: Blic

Autor: Antena M

  • Viber

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta donio mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodorom "Nikola Tesla", saznaje nezvanično Blic.

U obrazloženju ove odluke, u koju je Blic imao uvid, stoji da je državljanima Srbije onemogućen ulazak u Crnu Goru.

"Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID - 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju.

Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio - prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji", navodi se obrazloženju.

Kako saznajemo Blic, na beogradski aerodrom upravo je sletio jedan avion Monetenegro Airlinesa sa 115 crnogorakih studenata.

Kako odluka Direktorata važi od sjutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Nemanja

Šta se desi kada dva diktatorska režima upletu kompletne svoje države u svoju predizbornu šaradu? Nije Crna Gora Milo Đukanović, kao što ni Srbija nije Aleksandar Vučić. Postojale su i pre, postojaće i nakon njih. Ne dozvolite da vas truju mržnjom!

gost

@Дадо hahahaha jesi stvarno blesav il se samo pravis? Ja sam zavrsio besplatno fakultet na UCG. Mozes i ti ako si sposoban. "Србија није дужна да школује остале земље." U pravu si, zato i pitam, ako nije duzna zasto placa skolovanje gradjanima cg ako na upisnici napisu da su etnicki Srbi?!

Marko

Privilegije? Da li si zaista toliko glup ili si samo pokvaren do srži? Crna Gora placa svaki cent za lijecenje svojih drzavljana u Srbiji. Studenti placaju skolovanje... Kao sto Srbi plate ljetovanje u CG. Ako je neko privilegovan, to su vase popurine koje bez papira rovare po CG.