16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Irinej o slučaju silovanja: Ta stvar je završena

Izvor: Screenshot

Region

Comments 9

Irinej o slučaju silovanja: Ta stvar je završena

Izvor: nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Na pitanje da li je upoznat sa optužbama da je prodekan za nastavu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu Vladimir Vukašinović silovao studentkinju i da li je preduzeo nešto po tom pitanju, patrijarh SPC Irinej za Nova.rs kazao je da je provjeravao slučaj, ali da nije mogao da dobije dovoljno potvrda za pomenute tvrdnje.

“Ja sam načuo neke stvari, provjeravao sam, ali nijesam mogao da dobijem dovoljno potvrda za to”, istakao je Irinej.

Na pitanje zbog čega nije odgovorio na pismo porodice i njihovu molbu da razgovaraju sa njim, Irinej je odgovorio da je ta priča gotova i nije postojala potreba za razgovorom.

“Ta stvar je završena, nema potrebe da razgovaramo o tome. Bilo je samo nekih priča, ali direktnih stvari nije bilo i ja nijesam bio uključen u to”, poručio je Irinej.

Kako je portalu Nova.rs rečeno iz porodice studentkinje, oni su ranije obavijestili Irineja o ovom slučaju, ali nikakve reakcije nije bilo. Prije nekoliko dana informacije o ovom slučaju su proslijeđene Ministarstvu prosvjete, Univerzitetu u Beogradu, kancelariji Povjerenice za zaštitu rodne ravnopravnosti, predsjednici Skupštine Srbije Maji Gojković, potpredsjednici Vlade Srbije, ministarki i predsjednici Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost Zorani Mihajlović, prenosi ovaj portal.

Odgovarajući na tvrdnje da je sveštenik Milorad Sredojević kažnjen zato što ga je na sastanku Prvog beogradskog namjesništva upitao o ovom slučaju, Irinej je rekao da to nije istina i da je Sredojević kažnjen zbog odnosa prema poslu.

“Drugi su razlozi zbog čega je on kažnjen, riječ je o njegovom odnosu prema poslu i kolektivu. Aposlutno to pominjanje Vukašinovića nije bio razlog njegove kazne”, rekao je on.

Portal Nova.rs je ranije objavio da se Vladimir Vukašinović u prethodnom periodu suočavao sa optužbama da je seksualno uznemiravao nekoliko svojih studentkinja, od kojih se jedna javno obratila upravi fakulteta, tražeći zaštitu.

Prema riječima zaposlenih sa PBF, ime ovog profesora se više od dvadeset godina dovodi u vezu sa seksualnim zlostavljanjem, dok on, s druge strane, odbacuje pomenute navode, ističući da se radi o lažima koje služe da ga diskredituju.

Prije gotovo dvije godine Etička komisija fakulteta bavila se prijavom o povredi etičkog kodeksa koju je izvršio sveštenik i prodekan Vukašinović optužen da je seksualno uznemiravao svoju studentkinju.

Kako se navodi u dokumentima u koje dobio na uvid portal Nova.rs, pomenuta djevojka je odlučila da izađe sa informacijama kad je i u kom periodu trpjela seksualno zlostavljanje. Kako saznaje ovaj portal, ona je prvobitno tražila pomoć unutar Crkve, a nedavno je, pošto odgovor iz vrha SPC nije stigao, apel za pomoć uputila i van crkvenih krugova.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Mestar

Ovo nije vjerska organizacija, vec kriminalno teroristicka organizacija, i to je cinjenica. Dokazali su to u milion navrata, baveci se bioloskim terorizmom. Nema zakona koji nisu prekrsili, ilegalna gradnja, utaja poreza, sirenje mrznje,pozivanje na sukobe,pa sad evo i silovanje..

Tajfun

Koliko pedofila sluzbuje u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi,i sve se to vjesto krije od ociju javnosti.

Montenegrina

Zavrsena prica?Pa previse lako prelazi preko te price!Kao nije bilo dovoljno dokaza!Ovaj gispodin ocito zataskava skandalozno ponasanje njegovih popova mozda ne vidi u tome grijeh.Koliko je jos zavedenih i ispranih mozgova koji klece pred ovskvim manijacima i sa strahom od boga cute?”Prljavi ves”