15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srbija zove građane da se vrate iz Crne Gore i okruženja do petka

Izvor: Screenshot N1

Region

Comments 7

Srbija zove građane da se vrate iz Crne Gore i okruženja do petka

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Srbija od petka u 18 sati uvodi nadzor nad putnicima koji se vrate iz inostranstva, izjavila je zamjenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić-Tepavčević i pozvala sve koji se nalaze u zemljama u okruženju da se vrate do petka.

Kisić-Tepavčević je nakon sjednice Kriznog štaba rekla da je u cijeloj Evropi posljednjih dana primijećen povećan broj zaraženih koronavirusom.

U Srbiji, kaže, iako je situacija povoljna, ona može da se vrlo brzo promijeni, a na to ukazuju podaci u toku jučerašnjeg dana, kada su, kako je rekla, imali viši procenat pozitivnih slučajeva zaraze.

"Najveći broj zemalja u Evropi u toku prethodne nedjelje septembra bilježi rekordan porast u broju laboratorijski potvrđenih slučajeva virusa. To su sve zemlje u okruženju. Po učestalosti, Crna Gora se nalazi na trećem mjestu u Evropi. Hrvatska i BiH takođe su na visokom mjestu, a to govorim jer je tamo najveći broj naših građana", kazala je Kisić-Tepavčević nakon sjednice Kriznog štaba.

Ona je apelovala na sve koji su otišli u te zemlje da "imaju na umu da je veći procenat zaražavanja u tim zemljama" i da se pridržavaju svih mjera".

"Apelujemo na naše građane koji se nalaze tamo, da se vrate do petka, jer ćemo od petka u 18h imati drugačiji režim za one koji dolaze iz rizičnih zemalja. Od petka u 18h će se uvesti nadzor, to su sve mjere zbog maksimalne predostrožnosti", rekla je ona. 

Detalji će, kako je rekla, biti definisani u narednim danima.

"Ali, ono što jesu nove preporuke SZO je da se taj nadzor sprovodi u trajanju od 10 dana, i da on može da spriječi prenošenje infekcije", rekla je Kisić-Tepavčević dodavši da je u cijeloj Evropi posljednjih dana primijećen povećan broj zaraženih koronavirusom.

Uoči sjednice Kriznog štaba Darija Kisić-Tepavčević je izjavila da "ako želimo da putujemo van zemlje treba dobro da promislimo jer skoro svuda je situacija lošija nego u Srbiji".

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Ljiljana

@Crnohorka Niste u pravu. Mnogo ljudi iz CG ima dvojno drzavljanstvo, imaju pasose obje zemlje: Srbije i CG. Dobiju ih cim dodju da studiraju u Srbiju. Crna Gora to odlicno zna. Zasto se to tolerisalo i kako su uopste dobijali pasose - to je tema za istrazivanje i medija i druugih.

Crnohorac

@Crnohorka da pojednostavimo stvari, u stilu "braće" nam iz Srbije, neka idu svi koji govore ekavski.

Crnohorka

@Milan Dvojno imaju Hrvati, Albanci i Bosanci. Srbi nemaju dvojno, CG nije dozvolila. Tako da ce nam ako odu ovi sa dvojnim ostati samo Srbi. Eto i to sam ti razjasnila...