16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kon: Uznemirujući broj novooboljelih, sjutra vanredna sjednica Kriznog štaba

Izvor: Screenshot Youtube

Region

Comments 0

Kon: Uznemirujući broj novooboljelih, sjutra vanredna sjednica Kriznog štaba

Izvor: Pink/Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras da je uznemirujuć podatak da je u protekla 24 sata u Srbiji registrovana zaraza koronavirusom kod 512 osoba, najviše do sada u jednom danu i najavio da će zbog toga sjutra biti održana vanredna sjednica Kriznog štaba za suzbijanje virusa.

„Svakako da je ovaj podatak uznemirujući i da je neophodno da se sastanemo. Jasno je da mjere mogu biti samo restriktivnije, ali ne bih ništa prejudicirao“, kazao je Kon za TV Pink i naglasio da se ne smije isključivati uvođenje restriktivnih mjera, ali da one za sada „nijesu u opciji“.

„Mora da se nađe mehanizam da se poštuje ono što je obavezno, pa čak i ono što je preporučuno jer se ne preporučuje zbog ne znam čega, nego zbog sprečavanja prenosa virusa“, istakao je on.

Kon je rekao da je neophodno pojačati nadzor ulaska stranaca koji u Srbiju dolaze iz zemalja visokog rizika transmisije virusa, za šta je već na snazi mjera obavezanog negativanog PCR testa.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u zemlji, Kon je naveo da je Beograd u najozbiljnijoj situaciji, ali da su Kragujevac i Valjevo takođe u ozbiljnoj situaciji zbog broja oboljelih prema broju stanovnika.

„Definitivno broj zaraženih raste po Srbiji. Jedino gdje se čini zasad da je stabilno, to je Vojvodina. To je nešto što moramo sjutra da prodiskutujemo da bismo se dogovorili kako dalje“, dodao je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR