14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zbog satiričnog komentarisanja izbora u CG podnijeta krivična prijava protiv Zorana Kesića

Region

Tag Video
Comments 6

Zbog satiričnog komentarisanja izbora u CG podnijeta krivična prijava protiv Zorana Kesića

Autor: Antena M

  • Viber

Protiv autora i urednika emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" advokat iz Novog Sada Nemanja Aleksić, podnio je krivičnu prijavu zbog, kako navodi, vjerske mržnje i netrpeljivosti prema vjernicima SPC iskazane u posljednjoj epizodi, prenose mediji u Srbiji.

"Zbog postojanja osnova sumnje da je dana 12.09.2020. godine, u stanju kada je bio sposoban da shvati značaj svoga djela i da upravlja svojim postupcima, svestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, svjestan da je njegovo djelo zabranjeno, širio vjersku mržnju i netrpeljivost prema vjernicima Srpske pravoslavne crkve, a posebno prema vjernicima u Republici Srbiji, Republici Crnoj Gori, na taj način što je u svojoj televizijskoj emisiji sa nazivom "24 minuta sa Zoranom Kesićem", koja se emituje putem televizijskog kablovskog kanala "Nova S", iznio više uvrjedljivih izjava kojima je izložio poruzi vjerske simbole pravoslavne hrišćanske vjere, njene svetitelje i sveštenstvo, čime je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti iz čl. 317 st. 1 na način opisan u st. 2 Krivičnog Zakonika RS", piše u tužbi.

U tužbi se citira sporni dio iz emisije, u kojem se pominje mitropolit SPC Amfilohije Radović.

"Glasačima u Crnoj Gori izgleda da se najviše svideo upravo Vasilije Ostroški, koji iz opravdanih razloga nije mogao da učestvuje na izborima, ali je zato iscimao svog ,,pi-ara", Amfilohija Radovića, da po prvi put u životu izađe na izborno mesto i glasa. Dobro, tehnički, izađe iz džipa pa glasa. No, iz čega će? ...U trenutku kada je mitropolit ubacio svoj listić u glasačku kutiju, dogodila su se tri čuda. Jedna munja zaparala je nebo nad Lovćenom. Zasijalo je nešto pod Ostrogom. A Vlado Georgijev dobio je u svom studiju u Beogradu inspiraciju za novu pjesmu... Sve su to bila jasna znamenka onoga što je usledilo. Toma je čekao 30 godina da završi fakultet. Vulin je čekao 30 godina da završi vojsku. A Crna Gora je čekala 30 godina da čuje priznanje poraza od Mila Đukanovića, makar i uvijeno, kako to samo on ume i zna."

Pogledajte video zbog kojeg je Kesić dobio prijavu:

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Vesna Kiss

Protiv njega krivicna prijava DA, a protiv Amfilohija NE, iako se zna da je skrivao ratne zlocince i duhovno aminovao odlazak u rat, devedesetih. O cemu se radi gospodine Aleksicu!?

Ctrl

@Naroz Dobro formulisano.I Kesic je na duhovit i saljiv nacin prikazao izborni rezultat u CG,ali i zloupotrebu religije u politicke,velikonacionalne i sovinisticke svrhe,od strane nekih ljudi.

Milena

Sto sad,sve cesci napadi ovih vrlih demokrata na medije,na medije moze samo oNO sto se njima svidja i tacka,nesto mi ovo mirise na vrijeme Curuvije,prvo napad,a onda egzekucija i tada su postojale principijelne NVO.,