10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stanivuković: Kazna za negiranje genocida je katastrofa, imam svoj pogled na istoriju

Region

Comments 5

Stanivuković: Kazna za negiranje genocida je katastrofa, imam svoj pogled na istoriju

Izvor: avaz, 6yka

Autor: Antena M

  • Viber

Valentin Incko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, na šta je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke kazao da je to najveća moguća katastrofa

"To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazala se kao veoma loša po cijelu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Stanivuković.

Dodaje da ne vidi da je ta vrsta odluke, koja odmah stupa na snagu, sprovodiva.

"Prvi kažem da ću nastaviti da imam svoje mišljenje ma kakva god cijena toga bila. Niko me ne može strpati u zatvor, ni krivično goniti jer određene procese gledam za svoj narod onako kako to vidi. Određene stvari u prošlosti ću vidjeti onako kako ja to vidim, onako kako sam ja učio i ima pravo na to, a ne da mi neko nekim zakonom nameće moje mišljenje i pogled na istoriju", istakao je Stanivuković.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

Ne mogu da ne dodam još jedan komentar. Stanivuković je Dodikov nasljednik (učenik), a za godinu dvije i opasan. Dodik je bio političar koji je obećavao prosperitet BiH, pohlepa ga ponijela. Vučić je učenik (nasljednik) Šešelja. Osoba sam u trećoj dobi i poznam političke puteve i Dodika i Šešelja

Ab_Ovo

@europeac ... Cestitke slobodnoj BiH, bilo je krajne vrijeme, sad ce to kao lavina pokupit sve mega nacionalne prijekte na Balkanu.

Zoran

Ovakvi su nastavljaci nedjela na kojima su vaspitavani, zatucani cetnici-pocetnici, cija svijest ne moze dobaciti do zdravog razuma.