14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izetbegović: Srpski političari moraće da prihvate realnost

Izvor: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Region

Comments 0

Izetbegović: Srpski političari moraće da prihvate realnost

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Stranke demokratske akcije u BiH (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da je uvjeren da će srpski političari odustati od prijetnji otcjepljenjem i prihvatiti istinu o ratnim zbivanjima, kao i da HDZ BiH neće uspjeti da blokira izbore iduće godine ako se ne promijene izborna pravila.

Kako prenosi Hina, u intervjuu za sarajevski portal Faktor, koji je, kako navodi hrvatska agencija, blizak SDA, čelnik vladajuće bošnjacke stranke u BiH kazao je da pojačana nervoza među srpskim političarima zbog odluke visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja ratnih zločina može potrajati još mjesec do dva, a da će poslije toga uslijediti njihovo suočavanje sa realnošću.

„Srpski političari moraće da prihvate realnost“, kazao je Izetbegović, dodajući kako je nedopustivo negirati presude međunarodnih sudova i veličati ratne zločince, što će ubuduće, u skladu sa Inckovom odlukom, biti kažnjivo i zatvorom do pet godina.

Poručio je i da vlasti Republike Srpske nemaju pravo da, kako tvrdi, “sprovode aparthejd u tom entitetu“, uskraćujući Bošnjacima i Hrvatima u RS, kako dalje tvrdi, elementarna prava.

Kazao je i da treba biti oprezan u tumačenju stvarnih namjera predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji javno šalje pomirljive poruke, ali zato dopušta njemu bliskim političarima, poput Milorada Dodika i Aleksandra Vulina da nastave s prijetećim i zapaljivim izjavama.

„Sasvim sigurno, Vulin bez njegove saglasnosti ne bi smio da kaže da će vojska Srbije štititi Srbe ma gdje živjeli, dakle ignorišući teritorijalni integritet i granice“, izjavio je Izetbegović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR