14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od sjutra predstavnici Republike Srpske ne učestvuju u radu institucija BiH

Region

Comments 2

Od sjutra predstavnici Republike Srpske ne učestvuju u radu institucija BiH

Autor: Antena M

  • Viber

Predstavnici Republike Srpske od sjutra neće učestvovati u radu zajedničkih institucija, saopšteno je na konferenciji za novinare nakon sastanka koji su u Banjaluci održali predsjednici svih parlamentarnih stranaka.

 Sjednicu je sazvao predsednik Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je istakao da je rasprava bila veoma konstruktivna i da je usvojeno još nekoliko zajedničkih zaključaka, javila je Radio-televizija Republike Srpske

Kako je agencija Beta  ranije prenijela, sastanak je sazvan povodom odluke Visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.

 Osim predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića, koji je i lider Demosa, sastanku su prisustvovali predsednica Srpske Željka Cvijanović, lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, predsednik SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

Ranije danas predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je najvažnije da se na današnjem sastanku sa liderima parlamentarnih stranaka sa sjedištem u RS postigne jedinstvo o odluci Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH.

Čubrilović je rekao da će pred stranačke lidere iznijeti svoj predlog, ali nije želeo da govori šta taj predlog sadrži.

„Ne bi bilo u redu da u javnost izlazim sa predlogom pre nego što ga predočim učesnicima sastanka, ali najvažnije je da postignemo jedinstvo“, rekao je Čubrilović za banjalučki „Glas Srpske“.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Evo dokaza da opzicija u RS ni ne postoji, sve je to ista ideologija. Radikalno biracko tijelo ni ne moze iznjedriti drugacije politicare.

Akova

Smiješni su...Gdje je disolucija Bosne i Hercegovine.Maca pojela jezik.