19 °

max 19 ° / min 11 °

Srijeda

20.10.

19° / 11°

Četvrtak

21.10.

17° / 10°

Petak

22.10.

18° / 14°

Subota

23.10.

19° / 14°

Nedjelja

24.10.

14° / 7°

Ponedjeljak

25.10.

12° / 6°

Utorak

26.10.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Produžen pritvor Veljku Belivuku i njegovom klanu

Izvor: n1,Krik

Region

Comments 1

Produžen pritvor Veljku Belivuku i njegovom klanu

Izvor: Vecernje novosti

Autor: Antena M

  • Viber

Veljku Belivuku i pripadnicima njegovog kriminalnog klana, optuženim za najteža krivična djela od svirepih ubistava, do otmice i silovanja, produžen je pritvor do još 30 dana, odluka je srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Osim vođi klana Belivuku, pritvor je pridužen za još 23, od 26 pripadnika.

Pritvor je produžen zbog postojanja opasnosti od bjekstva, ometanja postupka, uticaja na svjedoke, kao i da će ponoviiti krivično djelo, za koje je propisana zatvortska kazna veća od 10 godina zatvora.

U saopštenju se navodi da su način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, prenose Večernje novosti.

Tužilaštvo nije predložilo pritvor prema tojici okrivljenih iz optužnice B.H, V.Đ i V.D.

Protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odjeljenju, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravaka istog.

Optužnicom je Belivuku i njegovom klanu stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih djela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te otmica i silovanje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu u petak, 30. jula, podiglo je optužnicu protiv Belivuka i njegove grupe.

Prema pisanju Večernjnih novosti, u optužnici tužilac traži da se optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković najstrožije kazne i predlažu doživotnu robiju.

Optužnica je napisana na 322 strane sa dokazima i ostalim optužbama upućena je u sud na potvrđivanje.

Belivukova grupa uhapšena je 4. februara, a Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih djela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Jos da vidimo kako ce tuzilastvo da pozove da svjedoce osobe koje su oni navodili kao nalogodavce, Stefanovica, Hrkalovicku, Gasica. Ne rece li jedan uhapseni da je imao telefonske kontakte sa Vucicem? Ne postoji organizovani kriminal bez sprege sa vlascu,