18 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

18.10.

19° / 12°

Utorak

19.10.

19° / 10°

Srijeda

20.10.

19° / 11°

Četvrtak

21.10.

18° / 10°

Petak

22.10.

18° / 14°

Subota

23.10.

15° / 7°

Nedjelja

24.10.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brisel krije dokumenta o non-pejperu

Region

Comments 0

Brisel krije dokumenta o non-pejperu

Izvor: RSE

Autor: Antena M

  • Viber

Evropski savjet je odlučio da ne dozvoli pristup dokumentima koji upućuju na navodni slovenački "non-pejper", prenosi Radio Slobodna Evropa.

Evropski savjet je odbio pristup dokumentima "svih vrsta i na bilo kojem dostupnom jeziku koji upućuju na navodni slovenački ''non-pejper'' i na moguće slovenačke inicijative u vezi sa iscrtavanjem granica na Zapadnom Balkanu i na rasprave na tu temu", potvrđeno je zvanično za RSE iz Evropskog savjeta.

Takva odluka je donijeta jer bi objavljivanje ovakvih dokumenata "narušilo zaštitu javnog interesa u pogledu međunarodnih odnosa", rekao je za RSE Vladas Kukulskis iz Generalnog sekretarijata Evropskog savjeta.

Početkom juna, austrijske vlasti potvrdile su zvaničnoj agenciji te države APA da postoji dokument vezan uz navodni slovenački "non-pejper" o promjeni granica na Zapadnom Balkanu.

Slovenacki portal "Necenzurisano" objavio je u aprilu ove godine navodni neslužbeni diplomatski dokument "non-pejper" koji je, kako tvrdi taj portal, premijer Slovenije Janez Janša uputio u Brisel.

Janša je sve demantovao i rekao da ne postoji "non-pejper".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR