12 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vulin: Srpski svet je odgovor na pokušaje da se Srbima oduzme crkva i da se Srbi proglase okupatorima

Region

Comments 6

Vulin: Srpski svet je odgovor na pokušaje da se Srbima oduzme crkva i da se Srbi proglase okupatorima

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da "srpski svet" nije poziv na sukobe, već odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima van Srbije.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vulin je reagovao na izjavu hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana o „srpskom svetu“ za koji je rekao da su takve „osvajačke politike“ poražene.

„Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina vjerska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cijevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da ćuti pred nasiljem i poniženjem“, rekao je Vulin.

On je istakao da „srpski svet“ nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima, na ćutanje o zločinima u Oluji, na podsmijevanje poklanim podrinjskim Srbima.

„Srpski svet nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da ‘Velika Albanija’ ne prođe bez brane i otpora, da kada se Srbi u Republici Srpskoj primoravaju pod prijetnjom robije da prihvate da su genocidan narod ima ko da ih okupi i ohrabri da budu jedinstveni“, naveo je Vulin.

Dodao je da je to politički mirni i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja Kosova, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u zvaničnu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme crkva, a da se Srbi van Srbije proglase agresorima i okupatorima, a tragovi njihovog postojanja zatiru.

„Srbi su postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u odgovoru hrvatskom ministru spoljnih poslova.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Boka

Vuline pa sve to jeste, ali prije svega velike fukare. Tužno je što će za ove vaše fukarske rabote da plaćaju nedužni građani Srbije.

Marko Marković

Ovakve smlatine su nekad Crnogorke peračom mlatile!

haker

Evo ga opet ovaj sto popravlja kisobrane, sklempo... ne perite sebe, nema tog zdravog razuma koji vas nece optuziti za ovaj pokusaj agresije na CG. Vulki, mali je tvoj mozak da manipulises narodom!