5 °

max 9 ° / min 4 °

Subota

04.12.

9° / 4°

Nedjelja

05.12.

8° / 4°

Ponedjeljak

06.12.

8° / 5°

Utorak

07.12.

7° / 0°

Srijeda

08.12.

6° / -2°

Četvrtak

09.12.

10° / 6°

Petak

10.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi skandali: Je li najmoćnija žena Srbije uhapšena da se spasi brat Aleksandra Vučića?

Region

Comments 0
Sve više je naznaka da je Hrkalović bila "veza" između režima i srbijanskih kriminalnih klanova

Novi skandali: Je li najmoćnija žena Srbije uhapšena da se spasi brat Aleksandra Vučića?

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Hapšenje nekada najmoćnije žene Srbije Dijane Hrkalović, pred kojom su, kažu, drhtali i generali i načelnici policije, uzdrmalo je režim Aleksandra Vučića jer ona dolazi iz njegovog miljea, a sve više je naznaka da je ona bila "veza" između režima i srbijanskih kriminalnih klanova, poput onoga Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji je u zatvoru i čeka suđenje. Tako da, očito, ona ima neka "saznanja" neugodna po Vučića.

Gledajući što se sve zbiva oko tog slučaja, utisak je da se sve ovo čini zbog spašavanja predsjednika Vučića, odnosno zbog upletenosti njegovog brata Andreja i sina Danila te nekih stranačkih ljudi iz vrha vlasti u "dilove" s podzemljem, ali i činjenice, koje su izašle u javnost sa saslušanja, da je Velja Nevolja bio na usluzi Aleksandru Vučiću te da se sada on treba izvući iz neugodne situacije, piše Jutarnji.hr.

"Bojim se da je hapšenje Hrkalović tek puštanje dimne zavjese jer vidimo da nema političke odgovornosti", kaže za njemačke medije novinar beogradskog NIN-a Vuk Cvijić.

On govori da je Dijana Hrkalović došla na svoju funkciju "po političkoj liniji". Kada je postavljena, kaže Cvijić, Vučić je upravo postao premijer Srbije te je bio i šef Službe za koordinaciju službi bezbjednosti.

"Politička odgovornost je jasna. Hrkalović je nesumnjivo politički postavljen kadar", kaže Cvijić, te se može shvatiti da je sve ovo, zapravo, sukob unutar "stranačke režimske porodice". Naime, novinarka srbijanskog istraživačkog portala KRIK Bojana Jovanović kaže da je Dijana Hrkalović, koja je uhapšena zbog povezanosti s ubistvom Vlastimira Miloševića 2017. "već godinama bila zaštićena i išla je ispod radara policije i tužilaštva".

KRIK je otkrio, kaže Bojana Jovanović, da je Dijana Hrkalović bila povezana s klanom Velje Nevolje, a time i s kavačkim klanom, jednim od najgorih klanova organizovanog kriminala na ovim prostorima.

"Postojao je i posrednik. To je pripadnik žandarmerije Nenad Vučković. I svih ovih godina policija i tužilaštvo se nisu bavili ispitivanjem ovih veza", rekla je Jovanović.

Urednik u beogradskom nedjeljniku Vreme Filip Švarm rekao je za srbijansku redakciju N1 kako hapšenjem Dijane Hrkalović režim želi "odvratiti pažnju ili kontrolisati štetu". Naime, zadnjih dana ponovno je izbio skandal Jovanjica, koji je izbio zbog plantaže marihuane na tom poljoprivrednom dobru koje je, navodno, u vlasništvu ili barem pod kontrolom Vučićevog brata Andreja.

Švarm kaže kako je slučaj Jovanjica "ogroman skandal" te da je iza prvooptuženog u tom slučaju (radi se o Predragu Koluviji) stao čitav državni vrh. Čini se da je i sam režim svjestan skandala u vezi sa Jovanjicom, te je hapšenje Hrkalović na neki način odvraćanje pažnje od Jovanjice.

"Kao da je hapšenje Dijane Hrkalović vađenje štete ili kontrola štete", kaže Švarm. Inače načelnika Ureda za suzbijanje narkotika Slobodan Milenković, koji je otkrio slučaj Jovanjica, premješten je u Kancelariju za ratne zločine, što neki smatraju kaznom zbog "provale" Jovanjice.

Prema Švarmu, počelo je kada je Vladimir Rebić, direktor policije (koji kaže da nije znao za hapšenje Dijane Hrkalović jer je bio na odmoru), odveden na poligraf. Tamo je otišao zbog izjave Predraga Koluvije njegovom advokatu Vladimiru Đukanoviću da mu je slučaj Jovanjica "napakovan".

"To je bilo dovoljno da direktor policije ode na poligraf, a potom se od urednika provučićevskog tabloida Informera, što je samo po sebi bizarno, saznalo kako se Rebić branio na poligrafu - "ne znam, ne sjećam se". Mislim da je to jedno veliko poniženje, ne samo za Rebića, nego i za policiju", kaže Švarm.

Osim toga, ponavlja i se i priča o prisluškivanju predsjednika Vučića i njegove porodice (doduše, čini se da on nije bio meta prisluškivanja nego je "uletio kao kolateralna žrtva" dok su prisluškivane druge praćene osobe iz kriminalnog miljea! Sada su sva tri neugodna slučaja - Jovanjica, Belivuk i prisluškivanje - svedena na jednu aferu koja, kako kaže Švarm, ima za cilj pokazati kako se protiv Vučića i njegove porodice "kuje zavjera" s ciljem njegove diskreditacije, ali i pokušaja smjene.

I za Bojanu Jovanović to objedinjavanje je veoma važno za ovaj slučaj "jer se, možda, polako steže obruč oko bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića", kojem je Dijana Hrkalović bila saradnica.

I dok nezavisni srbijanski mediji nastoje "razotkriti" što se krije iza hapšenja Dijane Hrkalović te koliko je Vučić umiješan u sve te afere, prorežimski mediji pak donose priče o njenoj mogućoj umiješanosti u likvidaciju poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, ubijenog 2018, inače branioca poznatog kriminalca i svojedobno saradnika Željka Ražnatovića Arkana, Luke Bojovića.

Prema tabloidu Kurir, on je navodno posjedovao neke njene erotske fotografije koje je slala pripadniku podzemlja s kojim je bila u vezi. U svakom slučaju, klupko se odmotava te u narednim danima može izbiti još kojekakav skandal, a možda i "krešendo" bude hapšenje bivšeg ministra unutrašnjih poslova, a trenutnog ministra obrane Nebojše Stefanovića, o čemu već bruji Beograd.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR