14 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protesti širom Srbije: Građani blokiraju mostove i auto-puteve

Izvor: EPA

Region

Comments 3

Protesti širom Srbije: Građani blokiraju mostove i auto-puteve

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Brojni građani, ekološki aktivisti i organizacije u Srbiji najavili su blokadu puteva širom zemlje danas od 14 sati. Kako je potvrđeno za Nova.rs, u Beogradu će na sat vremena biti blokiran most Gazela i Mostarska petlja, a blokada je najavljena i u Novom Sadu i drugim većim gradovima.

Kako Nova.rs saznaje protest će biti organizovan i u Loznici, Valjevu, Jagodini, Novom Sadu.

U Novom Sadu biće blokiran Varadinski most, a protest je planiran i u Pranjanima gdje bi trebalo da se okupe Čačani i Kraljevčani.

Plan organizatora jeste da se blokiraju najveće saobraćajnice i tako iskaže nezadovoljstvo zbog donošenja Zakona o referendumu i eksproprijaciji, kao i već konstantnoj temi poput dolaska firme Rio Tinto.

Organizatori su ostavili mogućnost da određene lokacije budu iznenada blokirane, pa se pretpostavlja da navedene lokacije neće biti jedine koje će biti ispunjene građanima.

„Ekološki ustanak“ najavio je da će se oni okupiti ispred Palate pravde u 13 časova odakle će svi zajedno krenuti u jednočasovnu blokadu Mostarske petlje.

Podsjetimo, organizacija „Kreni – Promijeni“ pokrenula je peticiju protiv Zakona o referendumu i projekta „Rio Tinta“ i najavila da će ukoliko Skupština usvoji zakon organizovati blokadu auto puta. To se i desilo. Poslanici su izglasali zakon zbog čega se, prema najavama, danas od 14 sati organizuju blokade puteva širom zemlje.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

@Boka Po pitanju CG su slozni, tu nema pozicije i opozicije, prve i druge Srbije, rezimskih i nezavisnih medija.

Boka

Oce li iko reć stop nasilju nad Crnogorkama i Crnogorcima. Oće li i jedan Srbin reć oprostie nam braćo to su sve bile Vučićeve sluge ili će i dalje da žive u mračnom srednjem vijeku u toplom zagrljaju sa srpskom crkvom u želji da oduzmu što više teritorija? Evo čekamo da se oglasi prvi.