21 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tači: Sastanak u Briselu doprinio smanjenju tenzija

Region

Comments 0

Tači: Sastanak u Briselu doprinio smanjenju tenzija

  • Viber
Predsjednik Kosova Hašim Tači ocijenio je da je sastanak delegacija Kosova i Srbije u utorak na najvišem nivou u Briselu, doprinio smanjenju međusobne napetosti.
Tači je novinarima po povratku iz Brisela kazao da je glavna tema sinoćnog razgovora bila "situacija stvorena nakon posljednjih akata Srbije".
 
"Za nas je bilo izuzetno značajno da otvoreno govorimo i tražimo od Srbije da zaustavi djelovanje koje ima za cilj destabilizaciju političke i bezbjednosne situacije na Kosovu. To negativno i provokativno djelovanje u posljednjem periodu podsjeća na gorku prošlost i guši prostor za afirmativno i pozitivno djelovanje u cilju normalizacije odnosa", rekao je Tači u Prištini.
 
Tači je ocijenio da je Briselski dijalog dostigao "finalnu fazu" koju treba da slijedi "jasan završetak i konačni rezultat".
 
"Zadovoljan sam što je ostvaren glavni cilj sastanka, a to je smanjenje tenzija, ali nam ostaje da mnogo radimo na normalizaciji međudržavnih odnosa", rekao je kosovski predsjednik, prenosi RTS. 
 
Tači je izrazio očekivanje da će se posljednja faza dijaloga okončati postizanjem sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.
 
"Očekujem da u posljednjoj fazi dijaloga, uz pomoć posrednice Federike Mogerini, pregovaramo o konačnom političkom sporazumu o punoj normalizaciji odnosa i pomirenju Kosova i Srbije, i naših naroda. Samo takav sporazum predstavlja mir za region. To je garancija učlanjenja u EU i NATO", kazao je Tači.
 
Ocijenio je da je Kosovo "značajan faktor mira, bezbjednosti i saradnje na Zapadnom Balkanu", i rekao da je Priština "u cjelosti opredijeljena" za normalizaciju odnosa.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR