22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

22° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada Srbije ukinula zabranu izvoza ulja i smanjila akcize na pojedine derivate nafte

Izvor: Pixabay

Region

Comments 0

Vlada Srbije ukinula zabranu izvoza ulja i smanjila akcize na pojedine derivate nafte

Izvor: N1

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Vlada Republike Srbije donijela je na današnjoj sjednici odluku o ukidanju zabrane izvoza svih vrsta ulja nakon kompletnog uvida u stanje zaliha, ali i rekordnih površina pod zasadom suncokreta, navodi se u saopštenju Vlade te zemlje.

Kako se navodi, nadležne institucije će nastaviti da prate situaciju na tržištu i u skladu sa tim preduzimati adekvatne mjere.

„Prioritet će svakako biti da se u prvom redu zadovolje sve potrebe stanovništva. Podsjetimo, vlada je u prethodnom periodu ukinula zabrane i za izvoz svih vrsta žitarica koje su bili pod mjerama ograničenog izvoza“, prenosi N1.

Na sjednici vlade, dodaje se u saopštenju, usvojena je Odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto.

„Ovu odluku vlada je donijela imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cijenom sirove nafte na svjetskom tržištu koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, a u cilju redovnog snabdijevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana, kao i očuvanja privredne stabilnosti“, navodi se.

Na današnjoj sjednici donijeta je izmijenjena odluka o privremenoj zabrani izvoza Euro dizela EN 590 kojom se zabrana produžava za još sedam dana. Donošenjem ove mjere spriječiće se moguće štete po privredu i građane s obzirom na to da energetska kriza na svjetskom tržištu i dalje prouzrokuje prijetnju od nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane Srbije.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR