15 °

max 15 ° / min 11 °

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik: BiH nije politički održiva

Region

Comments 0

Dodik: BiH nije politički održiva

  • Viber
Predjsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da BiH nije politički održiva, ali da secesija RS nije na dnevnom redu i da se zalažže za dijalog koji će obezbijediti mir, javlja RTS.

"O referendumu o otcjepljenju Republike Srpske razgovarao sam sa nekim važžnim zvaničnicima. Referendum, kao i bilo koja aktivnost u vezi sa secesijom Srpske nijesu na dnevnom redu i to savršeno dobro znaju svi koji napadaju mene i Republiku Srpsku", rekao je Milorad Dodik  za Fejs TV.

Kako prenosi RTS, Dodik je istakao i da Republika Srpska i srpski narod nijesu zadovoljni statusom u BiH i naglasio da BiH nije politički održiva, prenose banjalučki mediji.

"Ja sam političar i vodim računa da ništa što radim ne dovede do nasilja. Stvari u Republici Srpskoj i BiH moraju da se rješavaju dijalogom", istakao je Dodik. On je kazao da BiH ne može u političkom smislu da preživi, ali da nije jedini koji o tome govori.

"Ako i bude nekad nekog razlaza, onda to mora da ide na miran način, bez prijetnji. Uvijek sam govorio da sam za izvorni Dejtonski sporazum i to je sasvim legitimna politička pozicija u kojoj i Dejton i Ustav moraju da se poštuju. Legitimna je stvar da se Srbi, Bošnjaci i Hrvati u BiH dogovoraju bez uticaja stranaca", naglasio je Dodik.

Govoreći o srpsko-bošnjačkim i srpsko-hrvatskim odnosima u BiH, Dodik je rekao da je dobro da Srbi i Bošnjaci imaju dobre odnose, ali da smatra da odnosi Srba i Hrvata u BiH ne smiju da budu na uštrb Bošnjaka.

"Mi Srbi nemamo baš razloga da budemo blanko poverljivi prema Bošnjacima, pogotovo imajući u vidu priču o memorandumu o napuštanju Jugoslavije, kao i nelegitimnom referendumu o izlasku BiH iz te Jugoslavije", rekao je Dodik.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR