20 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šetnja podrške Ukrajini u Beogradu

Izvor: Screenshot

Region

Comments 0

Šetnja podrške Ukrajini u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Autor: Antena M

  • Viber

Skup podrške Ukrajini održan je danas u Beogradu, na poziv ambasade Ukrajine i volontera, povodom godišnjice od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Ovo je jedan od događaja koji je 24. februara organizovan u Srbiji, kako bi se obilježilo dvije godine od početka rata koji je pokrenuo Kremlj.

Građani su se okupili u Pionirskom parku u centru Beograda, odakle su prošetali do Trga Republike. Na centralnom beogradskom trgu okupljeni su upalili svijeće i održali minut ćutanja za žrtve ruske agresije u Ukrajini.

Na maršu pod nazivom "Podrži Ukrajinu", istaknute su zastave Ukrajine, Evropske unije i poruke mira.

Skupu su prisustvovali ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač, šef delegacije Evropske unije Emanuel Žiofre, ambasadorka Švedske Anika Ben David, kao i ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson.

Pored ovog događaja, održane su i akcija polaganja cvijeća i šetnja u Novom Sadu, kao i "Šetnja za mirnu Ukrajinu i slobodnu Rusiju u Beogradu", koje je organizovalo Rusko demokratsko društvo, koje okuplja kritičare ruskog predsjednika Vladimira Putina i protivnike ruske invazije na Ukrajinu.

Ruski i ukrajinski antiratni aktivisti u Srbiji su od početka ruske invazije na Ukrajinu organizovali niz protesta protiv ruske invazije.

Jedan od posljednjih skupova održao se nakon vijesti o smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, kada se stotine građana okupilo ispred Ambasade Rusije u Beogradu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR