22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Maloljetnik iz Bileće na TikToku objavio plan napada na školu u Trebinju: Popisao koga će da ubije, rani...

Region

Comments 0

Maloljetnik iz Bileće na TikToku objavio plan napada na školu u Trebinju: Popisao koga će da ubije, rani...

Autor: Antena M

  • Viber

Sedamnaestogodišnji maloljetnik iz Bileće, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo terorizam, nacrtao je plan napada na Centar srednjih škola u Trebinju, popisujući mrtve i ranjene, satnicu kada će započeti napad, kao i da će sve okončati samoubistvom, objavili su banjalučki mediji. 

Čitav plan napada maloljetnik je prikazao prilikom lajv četa na TikToku.

Na snimku se, kako se navodi, vidi kako je u svesci iscrtan skica škole, označeni ulazi, dvorište, hodnik stepenište, kao i popisan broj mrtvih po različitim prostorijama.

Naveo je da je previđeno 12 mrtvih i 23 ranjena u školi.

Osim broja mrtvih, na skici je ispisana satnica prema kojoj bi navodni napad trebalo da počne 15. marta u 10.10 časova, izlazak je planiran u 12.22, dolazak policije u 12.53, dok je u 13.05 napisao da planira samoubistvo.

Maloljetnik je sporni crtež prikazao na TikToku, a dok ga je prikazivao skrenuo je kameru pored crteža, pokazajući pištolj. Spornom četu, kako se ističe, prisustvovalo je više osoba, a jedan korisnik TikToka je sve prijavio policiji.Policija je odmah pokrenula istragu i putem IP adrese locirala računar sa kojeg je objavljen sporni snimak na TikToku.

Banjalučka Alternativna televizija (ATV) je objavila da je maloljetnik lociran i uhapšen u Bileći, dodavši da je izvršen pretres kuće koju je koristio i da je tada pronađena sveska sa spornim crtežom, kao i pištolj koji se vidi na snimku.

Ispostavilo se, međutim, da se ne radi o pravom oružju, već o plastičnom pištolju.

Prema izvorima ATV, maloljetnik je priznao da je sačinio sporni crtež i da je sve prikazao na društvenoj mreži, ali je za njega, kako se navodi, sve bila šala i navodno nije planirao da zaista napadne školu.

On je u prisustvu roditelja sproveden u Republičko javno tužilaštvo, jer mu se ne teret stavlja krivično djelo „terorizam“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR