13 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Firma Trampovog zeta gradi luksuzni kompleks u Beogradu, veliki planovi i za Albaniju

Region

Comments 3

Firma Trampovog zeta gradi luksuzni kompleks u Beogradu, veliki planovi i za Albaniju

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Firma Džareda Kušnera, zeta bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, planira da lokaciju na kojoj se nalazi zgrada Generalštaba u Beogradu srušena u NATO bombardovanju, pretvori u luksuzni hotel sa poslovnim prostorom i više od 1.500 stanova, prenosi Blumberg.

Ova informacija stigla je tri dana pošto je lider opozicionog Ekološkog ustanka u Srbiji, Aleksandar Jovanović Ćuta, izašao u javnost sa dokumentom, za koji tvrdi da je memorandum o razumijevanju potpisan između dvije američke firme i Vlade Srbije – koju zastupa ministar saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Goran Vesić. U tom dokumentu se pominju dvije američke firme Atlantic Incubation Partners LLC i Kushner Realty LLC koje bi dobile lokaciju u centru Beograda na korišćenje bez naknade na 99 godina, uz mogućnost da se pravo korišćenja pretvori u pravo svojine, prenosi Glas Amerike.

Vesić je demantovao je da je memorandum o razumijevanju potpisan i rekao da će „obavijestiti javnost kada se to desi“.

Nije, međutim, jasno na koji način su firme koje se pominju u memorandumu povezane sa Kušnerom, i sa kojim članom te porodice.

Naime, Jovanović je rekao da je firma Kushner Realty LLC povezana sa Džonatanom Kušnerom, rođakom Trampovog zeta Džareda Kušnera, čija se grupacija Kushner Real Estate Group (KRE) bavi nekretninama. Ta velika kompanija je bazirana u Nju Džerziju i postoji od 1979. Prema dostupnim podacima, firma Kushner Realty LLC je registrovana u državi Merilend i osnovana je u martu 2022. godine. Iz kompanije Džonatana Kušnera Glas Amerike nije dobio potvrdu da je firma iz Merilenda dio velike KRE grupacije i da će investirati u Beogradu.

Isto pitanje Glas Amerike je uputio i komaniji Kushner baziranoj u Njujorku, čiji je vlasnik zet Donalda Trampa Džared Kušner, ali odgovor još nije stigao.

Druga firma koja se pominje u dokumentu, Atlantic Incubation Partners LLC registrovana je u Delaveru, državi poznatoj po of-šor kompanijama. Ta firma je osnovana u aprilu 2023.

Prema pisanju Blumberga, kompanija Affinity Partners u vlasništvu Džareda Kušnera vodi pregovore o tri investicije u razvoj nekretnina na Balkanu koje bi mogle da vrijede više od milijardu dolara.

Osim lokacije u Beogradu, razgovara se i o lokacijama u Albaniji. Blumberg piše da Affinity Partners sa sjedištem u Majamiju planira da pretvori albansko ostrvo Sazan u Mediteranu, koje je ranije bilo vojna baza, u luksuzno odmaralište pod brendom Aman.

List navodi da Affinity takođe želi da uloži u razvoj albanskog poluostrva Zvernec, koje ima oko pet kilometara velikih bijelih pješčanih plaža. Dodaje se da kompanija planira nekoliko velikih odmarališta u kojima bi bilo skoro 10.000 vila i hotelskih soba.

„Ostrvo Sazan je jedno od najnetaknutijih i najzanimljivijih mjesta koje sam ikada vidio bilo gdje u svijetu“, rekao je Kušner za Blumberg.

Blumberg navodi da je Kušner pretraživao lokacije sa svojim prijateljima – bivšim ambasadorom SAD u Njemačkoj i izaslanikom Bijele kuće za dijalog Srbije i Kosova Ričardom Grenelom, i Ašerom Abehserom, i privukla ga je jedna od turističkih oblasti koja se najbrže razvija svijetu.

Kušner je, podsjeća Blumbeg, zet bivšeg predsjednika Donalda Trampa i bio je viši savjetnik Bijele kuće. Nakon što je napustio svoj državni posao, osnovao je Affinity, koji je vrijedan 3,1 milijardu dolara.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Drago

Tako to biva kada se udruže dva egzemplarna tipa svetske talog politike ... To je samo vrh ledenog brega i brega strave kada zajedno deluju ljudi bez skrupula a toliko moćni i bezobzirni ... Politika mraka na delu ...

Vanja

Da se vise ne pitamo zasto su autokrate Vucic i Rama favoriti Amerike na Zapadnom Balkanu.

KalkanskiKrug

Ovaj AV sve dovuce na svoj vagan: Blera, Sredera,onu Olbrajtovu...brojne (zapadne) ambasadore drzi u strahu od kompromitacije...i evo priblizava se Trampu...usao je "profil" zapadnjaka,posebo kada ostanu bez funkcije...tako se i odrzava...nepposten jeste,diktator jeste...CG neprijatelj -JESTE!!!!