16 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslanik Bundestaga o posjeti Zedera Srbiji: Nadam se da je pitao Vučića o izbornoj krađi i Banjskoj

Region

Comments 0

Poslanik Bundestaga o posjeti Zedera Srbiji: Nadam se da je pitao Vučića o izbornoj krađi i Banjskoj

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik vladajućih liberala u njemačkom Bundestagu Tomas Haker kritikovao je današnju posjetu premijera Bavarske Markusa Zedera Beogradu, ukazujući da je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića trebalo da pita o izbornoj krađi u Beogradu, bezbjednosti novinara i oružanom napadu u Banjskoj.

Haker, izvjestilac poslaničke grupe Stranke slobodnih demokrata (FDP) za Zapadni Balkan, napisao je na Iksu da će Zederovo isticanje da mu je Vučić uručio Orden Republike Srbije na lenti „naići na veliko nerazumijevanje među demokratskim i proevropskim partnerima Njemačke u Srbiji i regionu“.

„Nadam se da je (Vučiću) postavio prava pitanja: o izbornoj krađi u Beogradu, o izostanku zaštite novinara i o onima koji stoje iza napada u Banjskoj (na sjeveru Kosova 24. septembra). Srbija odavno više nije stub stabilnosti u regionu“, naveo je Haker.

Zeder je predsjednik Hrišćansko-socijalne unije (CSU), stranke koja je dugogodišnji koalicioni partner sada opozicione Hrišćansko-demokratske unije (CDU). Zederova stranka djeluje jedino u Bavarskoj.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare poslije sastanka sa Vučićem, Zeder je rekao da želi produbljenje saradnje Bavarske i Srbije i najavio otvaranje predstavništva te njemačke pokrajine u Beogradu.

Zeder je kazao da se zalaže da Srbija postane članica Evropske unije i da bi bila „velika šteta“ i za Evropu i za Srbiju kada ona ne bi ostala na evropskom putu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR