13 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zelenski nakon napada na Odesu u kojem je poginulo 20 osoba: Dobiće pravedan odgovor

Region

Comments 0

Zelenski nakon napada na Odesu u kojem je poginulo 20 osoba: Dobiće pravedan odgovor

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da će ruske snage koje su 15. marta napale ukrajinski lučki grad Odesu od kijevskih snaga dobiti "pravedan odgovor”.

U vazdušnom napadu poginulo je 20 osoba, a ranjeno je više od 70, objavila je ukrajinska državna služba za hitne slučajeve.

Dvije ruske rakete Iskander-M ispaljene sa Krima, koji se nalazi pod ruskom okupacijom, pogodile su stambenu oblast u Odesi, rekao je Oleh Kiper, guverner regije. Među poginulima su i medicinari i spasioci koje je ubio drugi projektil nakon što su došli na mjesto nesreće kako bi pomogli ranjenim ljudima, rekao je Kiper.

Zelenski je rekao da je napad “gnusan”, a ruske snage koje su ga izvele "ološi”.

Rusija je posljednjih sedmica pojačala napade na Odesu, sa gotovo svakodnevnim naapdima dronovima i projektilima ovog mjeseca. Napad od 15. marta jedan je od najsmrtonosnijih u posljednjih nekoliko sedmica.

Pokrenuta je krivična istraga, a 16. mart je proglašen za dan žalosti.

U odvojenom napadu na ukrajinsku regiju Vinica ubijene su najmanje dvije osobe, dok su ruska pogranična regija Belgorod i rafinerija u zapadnoj regiji Kaluga ponovno bile mete dronovima i projektilima.

Ukrajinska vojska je odvojeno rekla da je Rusija lansirala 27 dronova tipa Shahed i osam projektila na sedam ukrajinskih regija.

U Rusiji, gdje je u toku glasanje na predsjedničkim izborima na kojima se očekuje ponovna pobjeda Vladimira Putina, zvaničnici su saopštili da je došlo do više napada ukrajinskim dronovima na pograničnu regiju Belgorod.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR