12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik: Rezolucija o Srebrenici vodi BiH ka mirnom razlazu, mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

Region

Tag Video
Comments 5

Dodik: Rezolucija o Srebrenici vodi BiH ka mirnom razlazu, mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

Izvor: RTRS

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da srpski narod nikada neće pristati na, kako je naveo, narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici.

Dodik je iz Sankt Peterburga poručio da je guranjem rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, guranje BiH ka mirnom razlazu.

- Gnusna je laž da će rezolucija pospiješiti pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu namjeru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava - kaže Dodik.

Istakao je da Srpska ne želi da prihvati njihovo stalno kršenje propisa.

- Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh, a kamoli druge vrijednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svjesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo - naveo je Dodik.

Dodik: Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici

Rezoluciju o Srebrenici, Rusija neće podržati, rekao je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon sastanka u Sankt Peterburgu sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Platonovičem Patruševom.

- Rusija čini napore da okupi prijatelje i objasni im o čemu se radi kada je riječ o toj rezoluciji koju bošnjačka strana hoće da progura u Generalnu skupštinu UN - kaže predsjednik BiH entiteta Republika Srpska.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

mima

Do juce si tvrdio da je bio genocid. Sad, nije bio. Sramno.

Miramon

Kad neko nema obraza, onda nema ni srama ni stida. 7000 ubijenih nije genocid srpskog naroda, vec srpske politike. Dodik stalno nastupa zamjenom teza Za to jeste kriv srpski narod koji ga bira, on je ipak vasa sramota.