12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik: Rusija smatra da bi  Rezolucija o Srebrenici mogla da destabilizuje odnose u BiH

Izvor: twiter

Region

Comments 1

Dodik: Rusija smatra da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da destabilizuje odnose u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Autor: Antena M

  • Viber

Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici. Ona čini napore da okupi prijatelje i objasni im o čemu se radi kada je riječ o toj rezoluciji koju bošnjačka strana hoće da progura u Generalnu skupštinu UN. Rusija smatra da bi ta rezolucija mogla da destabilizuje odnose u BiH, objavio je na mreži X predsjednik RS Milorad Dodik.

O je danas, u Sankt Peterburgu,  razgovarao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Platonovičem Patruševom.

Želimo da Rusija ostane aktivna u onome što se zove Dejtonski sporazum. Za Rusku Federaciju Kristijan Šmit je nelegalan, što je za Srpsku veoma važno, rekao je Dodik.

On je naglasio da "srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici".

Guranje rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, guranje je BiH ka mirnom razlazu, smatra Dodik. Gnusna je laž da će rezolucija da pospješi pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu namjeru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava.

"Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh, a kamoli druge vrijednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svjesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo, yaključuje Dodik u objavi na mreži X.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

TNT

Srbija i rezom Milosevica su glavni krivci za raspad Jugoslavije.Srbi iz Srbije i Bosne su napravili velike zlocine nad Bosnjacima i Genocid u Srebrnici. Zato je bilo dobro da je i Srbija i njen rezim osudjen za zlocine i Genocid u Bosni i da plate ostetu Bosnjackom narodu. Bez toga mir je tanak.