20 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Nedjelja

26.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U tužilaštvo stigla nova DNK vještačenja u slučaju ubistva djevojčice, za sada nema bioloških tragova Danke

Region

Comments 1

U tužilaštvo stigla nova DNK vještačenja u slučaju ubistva djevojčice, za sada nema bioloških tragova Danke

Izvor: Nova/N1

Autor: Antena M

  • Viber

Skoro punih mjesec, stotine policajaca, žandarma i vatrogasaca "češljali" su okolinu Bora u potrazi za tijelom dvogodišnje Danke Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom polju iz dvorišta porodične kuće, a zbog čijeg ubistva su uhapšeni radnici JKP "Vodovod" Srđan Janković i Dejan Dragijević.

Istraga protiv osumnjičenih je u toku, a kako Nova.rs saznaje, ovih dana su u Više javno tužilaštvo u Zaječaru pristigla nova DNK vještačenja, a zasad nisu pronađeni biološki tragovi dvogodišnjeg djeteta.

Ta informacija potvrđena je i za N1.

„U rezultatima koji su stigli i koji su vještačeni nema bioloških tragova djevojčice. To su rezultati DNK koje je vještačio Nacionalno kriminalistički – tehnološkog centar i predstavljaju prve nalaze. Takođe, to je samo mali dio uzoraka koji su poslati na vještačenje. Tek se očekuju dodatni nalazi koji treba da stignu i sa Biološkog fakulteta. To znači da je stiglo tek nekoliko izvještaja i očekujemo da pristignu i ostali“, rekao je za N1 tužilac VJT iz Zaječara Miodrag Canović.

Kako je portal Nova.rs pisao, do sada je izvještačeno preko 400 tragova koji su pronađeni u službenom vozilu JKP „Vodovod“ za koje se sumnja da su Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog djela.

„Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP „Vodovod“ u Boru, kao i tragovi sa spoljašnje strane automobila. Do sada su vještačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNK Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako i na spoljašnjim delovima vozila“, saznaje Nova u Višem javnom tužilaštvu.

Prema riječima izvora Nova.rs, očekuju se i DNK vještačenja sa Biološkog fakulteta, a pretpostavlja se da će oni stići u narednom periodu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vesna

Ili nevjerovatni propusti ili zataškavanje