26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čestitke iz Srbije: Hrabra ideja o ulasku CG u NATO mora nam biti putokaz

Region

Comments 1

Čestitke iz Srbije: Hrabra ideja o ulasku CG u NATO mora nam biti putokaz

Autor: T.R.

  • Viber

Lider Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović je poručio da hrabra ideja o ulasku Crne Gore u NATO predstavlja izraz politike koja mora biti putokaz i Srbiji, koja još uvijek svoje spoljnopolitičke priortitete ne može jasno da odredi.

On je uputio čestitku svim crnogorskim građanima na odluci kojoj je danas u parlamentu i zvanično potvrđeno pristupanje naše zemlje NATO savezu.

„Stabilnost, dobri odnosi sa susjedima i čvršće povezivanje sa zemljama Zapadne Evrope nemaju alternativu u vremenima kada se pogoršavaju okolnosti u svijetu i prijeti se ratovima, posebno u zemljama gdje su prije samo dvije decenije okončani sukobi koji su odnijeli stotine hiljada života i učinili naš region „buretom baruta“ čije su se granice plaćale ljudskim životima“, kazao je Jovanović, prenose mediji.

Crna Gora je, navodi on, odabirom svog puta pokazala da se odluke o tome gdje jedna država treba da ide, prije svega, donose u dogovoru sa društvom, koje, kako poručuje, mora razumjeti da se ne može biti neutralan i da je to najskuplja politička odluka.

„Srbija ne smije ostati ‘izolovano ostrvo’, okružena zemljama NATO, već se u savezu sa njim mora boriti protiv globalnih opasnosti i nositi sa izazovima sa kojima je čovječanstvo suočeno“, rekao je Jovanović

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

#MonicaBellucci

Nadajmo se da će zaista biti tako kako Čedica kaže.