19 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izetbegović: Otcjepljenje RS od BiH uvuklo bi Balkan u krvavo kolo

Region

Comments 0

Izetbegović: Otcjepljenje RS od BiH uvuklo bi Balkan u krvavo kolo

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović upozorio je kako bi svaki pokušaj odvajanja Republike Srpske od BiH neminovno vodio do sukoba koji bi imali nesagledive posljedice po cijelu regiju, istakavši kako je to "crvena crta" koju Milorad Dodik nikako ne bi trebalo da pređe.

U intervjuu za N1 Izetbegović je rekao kako ne može zamisliti situaciju u kojoj bi se neko odvažio da pokuša da izdvoji iz države mjesta poput Tomašice ili Srebrenice, gdje su počinjeni masovni ratni zločini jer su ona "čavao kojim je ta teritorija zakucana za BiH".

Pokuša li to neko, sukobi su neizbježni, kazao je Izetbegović komentarišući prošlosedmičnu najavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će se RS otcijepiti, svejedno bilo to 2018. ili 2028. godine.

- Polako će krenuti incidenti i to je neupitno, a nakon toga i teški sukobi koji će uvući Balkan u krvavo kolo - opisao je Izetbegović potencijalni razvoj događaja u takvim okolnostima.

- To je suluda politika i niko je ne bi pratio. Prejaki su međunarodni ugovori - kazao je Izetbegović pojašnjavajući kako je stoga preko zajedničkih prijatelja poput turskog predsjednika Tajipa Erdogana od ruskog predsjednika Vladimira Putina tražio da Dodiku prenese poruku da se ne upušta u avanturu kojom bi prešao tu "crvenu crtu".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR