Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ŽIVA ISTINA: O raskolu u pravoslavlju i posljedicama po crkveno pitanje u Crnoj Gori

Živa istina

Comments 3

ŽIVA ISTINA: O raskolu u pravoslavlju i posljedicama po crkveno pitanje u Crnoj Gori

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Počela Živa istina.

Sukob Vaseljenske i Moskovske patrijaršije već porede sa šizmom hrišćanstva na katoličanstvo i pravoslavlje 1054. Dešava se istorija, a malo je svjesnih te činjenice.

Hoće li pomjesne crkve prihvatiti poziv patrijarha Kirila da bojkotuju Carigrad? Da li će, nakon što je priznala nezavisnost Ukrajinske pravoslavne crkve, Vaseljenska patrijaršija dati autokefalnost Makedonskoj i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi? Zašto Srpska pravoslavna crkva još zvanično nije podržala Rusku, iako je to već uradio patrijarh Irinej i nekoliko najuticajnijih episkopa?

U večerašnjoj Živoj istini o ovim temama, govori Vladimir Jovanović, najbolji ponavalac procesa koji potresaju pravoslavlje još od sabora na Kritu, prije dvije godine.

Jovanovićevi tekstovi, koje objavljuje na našem portalu, daleko su, po studioznosti, ispred svega što je na temu raskola između Vaseljenske i Moskovske patrijaršije, objavljeno u regionu, pa i šire. Svjedoči to i često citiranje Jovanovića na sajtovima specijalizovanim za vjerska pitanja.

Živa istina je počela u 20 sati a možete je gledati na Prvom i Satelitskom kanalu TVCG.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Rade

Svaki pogled dobije sansu kod Šukovica... mada svaki gost ne prođe isto. Četnici npr. grdno postradaju. A i nek postradaju, casti mi

Krsto

Konacno da se dovede neko od struke,a ne zapjenjene velikosrpske nacionaliste koji truju narod I omladinu.

GRADJANSKI

Bravo za izbor Vaseg gosta, g-dine Sukovicu! Vaskolike ove kalendarske godine - silno sam prizeljkiva g-dina Jovanovica za gosta!