12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović: Skaj prepiske treba da imaju sudski epilog; Kovačević: Iz DF-a uzimaju one prepiske koje im odgovaraju

Javna rasprava

Comments 0

Vuksanović: Skaj prepiske treba da imaju sudski epilog; Kovačević: Iz DF-a uzimaju one prepiske koje im odgovaraju

Autor: Antena M

  • Viber

Gosti Javne rasprave su u kontekstu posljednjih dana učestalih prepiski navodnih razgovora preko Sky aplikacije ukazali na selektivan pristup medija i političkih partija. Na to ukazuje komunikolog Miodrag Strugar.

"Ono što smatram, odnosno strah me je da nam ne stvaraju problem u budućnosti, to što mediji dobijaju selektivno te informacije odnosno transkripte tih SKY razgovora. Onda mi možemo podijeliti čitavu medijsku scenu na to za koga dobijaju iz kojeg SKY razgovora, koji klanovi i za koga. Mislim da se to radi sve namjerno iz nekog razloga", navodi Strugar.

Predsjednik HGI-ja i poslanik Adrijan Vuksanović navodi da su SKY prepiske zaokupirale javnost kao i da to treba sve sudski procesuirati.

"Vidimo da tu nema političkog pluralizma, ima raznih na raznim stranama. Viđećemo do čega će sve to dovesti, treba naravno to sve sudski procesuirati i utvrditi autentičnost. Ako je to sve stvarno tako i ako ima tih podataka onda to treba dovesti do daljih sudskih postupaka i do jedne vrste dinamike u tom procesu koja je u interesu za sve.

Novinar Duško Kovačević vjeruje onome što objavljuju mediji, ali i on kritikuje selektivnost političkih partija.

"Ja vjerujem lično ovim SKY razgovorima. Razgovarao sam sa ženom koja sarađuje sa Europolom na jednom ekpertskom nivou, tu je kako ona kaže svaki zarez na svome mjestu, tako da ja prosto vjerujem da je Milo Božović umiješan u to kao što vjerujem i za Vesnu Medenicu. Često sa te SKY trpeze ili stola uzimamo one razgovore koje nam odgovaraju. Onda one druge koje nam ne idu u prilog kažemo da je u pitanju manipulacija kao što to radi DF kako im odgovara", kaže Kovačević i dodaje:

"Oni vjeruju ovim razgovorima u kojima se naručuje kupovanje optužnice protiv njih, protiv presude, ali ne vjeruju u autentičnost i istinitost razgovora u kojima njihov Milo Božović naručuje određene količine droge itd." 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR