15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đuričković o slučaju Do Kvon: Milović da riješi stvar što prije; Strugar: Sumnjam da će iz prepirke PES-URA proizaći išta konkretno

Javna rasprava

Tag Video
Comments 0

Đuričković o slučaju Do Kvon: Milović da riješi stvar što prije; Strugar: Sumnjam da će iz prepirke PES-URA proizaći išta konkretno

Autor: Antena M

  • Viber

Polemika GP URA i PES, koja je kulminirala juče na sjednici Ustavnog odbora, bila je jedna od tema emisije "Javna rasprava".

Govoreći o teškim optužbama na relaciji Milović - Adžić, komunikolog Miodrag Strugar nije uvjeren da će iz tih optužbi proizaći nešto konkretno.

"To samo pokazuje da političari prvo ne snose nikakvu odgovornost za javnu riječ i samim tim mogu da se ponašaju kako god hoće.

Bilo bi potpuno normalno, ne samo normalno, nego i zakonito, a riječ je o dva ministra, jedan bivši i jedan sadašnji, a obojica javni funkcioneri, da prijave bilo koje kažnjivo djelo za koje imaju saznanje ili imaju znanje ili imaju indicije ili dokaze.

Ja kad čujem da političari, funkcioneri političkih stranaka u medijima ili na nekakvim odborima, koliko god odbori bili, zvanična mjesta, optužuju i govore o nekim dokazima ili prijete nekim dokazima, ja imam utisak da oni žele tim dokazima i tim saznanjima da trguju", kaže Strugar.

Funkcioner SD-a Miloš Đuričković, koji je bio gost današnje "Javne rasprave" kaže da od ministra Milovića očekuje da se ponaša u skladu sa funkcijom koju obavlja. Đuričković dodaje da u koliko ministar pravde ima dokaze očekuje da će iskoristit svoju moć ministra da bi se stvari riješile što prije.

"Ne očekujem klasičnu sapunicu kao mala nevesta da to traje 1345 epizoda u kojoj će Milović da najavljuje nekoga koja je prebacio Do Kvona.

To je sumanuto trošenje vremena i energije i zatupljivanje čitavog društva koja će to da posmatra kao neku jeftinu zabavu i seriju.

Dajte da se ponašam ozbiljno. Imate li vi dokaze za to? Uzmite, imate svu moć koja može da vam se da u rukama, završite posao. Uzmite, ako treba da su hapsi Adžić, ako treba da su hapsi Abazović, uhapsite ga, završite priču, procesirajte", kaže Đuričković.

Novinar Duško Kovačević se osvrnuo na slučaj Čamgoz. Kovačević je u emisiji naglasio da je razočaran jer je smatrao da je aferama i povezanosti sa kriminalom došao kraj.

"Ono što se dešava je užasno. Ja imam osjećaj da je Milović uzeo pare, da je korumpiran, da je plaćen da li od Čangoza, da li od kavačkog klana i on radi ono što mora da radi", naveo je Kovačević.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku ispod:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR