17 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević: Bukvalno se zakida sloboda govora; Strugar: Ovo je čisti pritisak na medije

Javna rasprava

Tag Video
Comments 1

Kovačević: Bukvalno se zakida sloboda govora; Strugar: Ovo je čisti pritisak na medije

Autor: Antena M

  • Viber

Gosti naše emisije "Javna rasprava" na Anteni M saglasni su da je reakcija tužilaštva na izjavu bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića neosnovana i da se radi o ugrožavanju slobode govora.

"Negativno sam se iznenadio reakcijom tužilaštva", ocijenio je novinar Duško Kovačević.

„Čini mi se da se tužilaštvo malo zaigralo ili je neko uticao na njih, a to ne bi smjeli da dozvole sebi. Krenulo je nešto vrlo problematično, poseže se sa nekim stvarima koje su bile u totalitarnim vremenima, komunizmu i nacizmu, bukvalno se zakida sloboda govora“, rekao je Kovačević.

Ističe da ne zna čemu reakcija tužilaštva na riječi Mila Đukanovića koji je kroz istorijski kontekst objasnio pojam „osveta“ u crnogorskom društvu.

„Milo je pomenuo osvetu, ali je i razradio taj pojam kroz istorijski kontekst mediteranskih naroda, on ima pravo da tumači akciju tužilaštva kako god hoće, kao i svi mi, ali da se tužilaštvo bavi izgovorenim riječima na taj način je užasno“, kazao je Kovačević.

Komunikolog Miodrag Strugar navodi da se radi isključivo o pritisku na medije.

„Poslati zvaničan dopis Anteni M da im dostavi snimak nečega što postoji na internetu, ovo je čisti pritisak na medije i nastavak onoga pritiska koji je bio na Bobana Batrićevića. Dakle, da pokažu svima ako radite nešto što ne odgovara političkoj situaciji bićete procesuirani“, ocjenjuje Strugar.

Strugar kaže da se po postupcima tužilaštva vidi selektivnost.

„Ovo je samo nastavak pritiska na sve koji kritikuju vladajuću ideologiju u Crnoj Gori. Njima je najmanje bitno to što je Milo Đukanović rekao ovo je pritisak baš na Antenu M i ne prvi pritisak“, rekao je Strugar.

Adrijan Vuksanović (HGI) kaže da se ne treba čuditi reakciji tužilaštva.

„Ovo nije začuđujuće već očekivano. Nijesam ni ja prepoznao u toj Đukanovićevoj opservaciji poziv na krvnu osvetu i za mene je to bilo opisivanje mentaliteta na ovom podneblju“, objašnjava Vuksanović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Mi smo krivi za sve ovo..mi smo ovim cetnicima-izbjeglicama dali sve-stanove platu-demokratiju..a sad ti isti jurisaju na CG i nas Ustav CG.. Nama ne treba EU..ako EU zatvara oci na ovaj teski kriminal..Mi moramo da nasu drzavu CG odbranimo od diktature i fasizma.Zivjeti u ovakvoj atmosferi..Hvala!