9 °

max 14 ° / min 8 °

Petak

04.12.

14° / 8°

Subota

05.12.

16° / 8°

Nedjelja

06.12.

16° / 9°

Ponedjeljak

07.12.

13° / 11°

Utorak

08.12.

12° / 8°

Srijeda

09.12.

12° / 10°

Četvrtak

10.12.

12° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NKT: Zdravstveni sistem CG se sprema za nastavak suočavanja sa koronavirusom

KORONAVIRUS

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

NKT: Zdravstveni sistem CG se sprema za nastavak suočavanja sa koronavirusom

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti danas je na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, razmotrilo izvještaj Kriznog medicinskog štaba.

Ocijenjeno je da štab, na čelu sa Prof. dr Rankom Lazovićem, pravovremeno i uspješno sprovodi sveobuhvatne mjere adaptacije crnogorskog zdravstvenog sistema na pandemiju koronavirusa.

''Takav pristup će biti najbolji mogući garant zaštite zdravlja i životâ građana i pružanja mogućih zdravstvenih usluga u skladu sa okolnostima'', navedeno je u saopštenju.

Konstatovano je da su mjere koje su preduzete nakon prvog saznanja o širenju infekcije u Tuzima dale rezultat.

''Novi izvještaji su potvrdili punu opravdanost mjera preduzetih u cilju zaštite zdravlja građana Tuzi i šire. Visoko su ocijenjeni disciplina većine građana Tuzi, koji u potpunosti poštuju mjere, kao i saradnja i kooperativnost lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Opštine Nikom Đeljošajem'', dodaje se u saopštenju.

Nacionalno koordinaciono tijelo je informisano o pojedinačnim pokušajima kršenja naredbi i još jednom su pozvane sve državne institucije da sa ciljem zaštite zdravlja i životâ građana nastave da bez izuzetka procesuiraju svako kršenje naredbi.

''Na sjednici je konstatovano da je i u vrijeme kada je cio svijet zaokupljen borbom protiv pandemije koronavirusa uočeno širenje lažnih vijesti od pojedinaca i grupa koje nastoje da i ovu situaciju iskoriste za svoje destruktivne politike'', navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR