14 °

max 15 ° / min 9 °

Ponedjeljak

04.03.

15° / 9°

Utorak

05.03.

14° / 8°

Srijeda

06.03.

13° / 8°

Četvrtak

07.03.

11° / 7°

Petak

08.03.

13° / 6°

Subota

09.03.

13° / 7°

Nedjelja

10.03.

13° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DFC: Kina nije proglasila kraj pandemije COVID-19

KORONAVIRUS

Comments 0

DFC: Kina nije proglasila kraj pandemije COVID-19

Autor: Antena M

  • Viber

Brojni crnogorski i regionalni portali, objavili su danas informaciju da je Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa.

"Ta vijest je, sudeći prema komentarima, obradovala mnoge građane, ali nažalost nije tačna.U informaciji se navodi kako je širenje COVID-19 virusa na teritoriji Kine potpuno zaustavljeno, kao i da je broj potvrđenih slučajeva infekcije manji od 3.000.Portali su prenijeli izjavu predstavnika Komiteta za zdravstvena pitanja Kine, Mija Fenga", saopšteno je iz Digitalnog forenzičkog centra.

S druge strane, svjetski mediji među kojima su Rojters, Njujork Tajms, Ju-es njuz, kao i kineski portal Sinhua.net, objavili su kompletniju informaciju u kojoj se nigdje ne navodi da je proglašen kraj epidemije, već je u prvi plan stavljena pojava novih importovanih slučajeva korona virusa u Kini, saopšteno je iz DFC.

Navodi se i da je zbog toga povećana opasnost od drugog kruga zaraze, u trenutku kada je prenos među domicilnim stanovništvom u Kini faktički zaustavljen, jer je broj tih zaraženih pao ispod 3.000.

Takođe, ti mediji objavljuju kompletan citat Fengove izjave.

“Kina je već zabilježila 693 uvezenih slučajeva korona virusa iz čak 42 zemlje, što znači da je mogućnost nove runde širenja zaraze relativno visoka”.

Navodi se i da virus sa sobom u Kinu donose uglavnom državljani te zemlje sa boravkom u inostranstvu, kao i da je subotu registrovano 45 novih tih slučajeva, što je za devet manje u odnosu na prethodni dan".

Ovaj slučaj potvrđuje, kako navode u Digitalnom forenzičnom centru, da u ovim, posebno osjetljivim danima, kada svi čekamo ohrabrujuće vijesti, mediji bi trebalo da obrate dodatnu pažnju i do kraja provjere svaku informaciju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR