18 °

max 23 ° / min 17 °

Srijeda

23.09.

23° / 17°

Četvrtak

24.09.

23° / 19°

Petak

25.09.

22° / 20°

Subota

26.09.

22° / 18°

Nedjelja

27.09.

18° / 15°

Ponedjeljak

28.09.

19° / 16°

Utorak

29.09.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović: Narednih dana saopštićemo kada i na koji način će početi školska godina

KORONAVIRUS

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Šehović: Narednih dana saopštićemo kada i na koji način će početi školska godina

Sistem obrazovanja je spreman za redovan početak školske godine, ali će uvažiti sve preporuke zdravstvenih vlasti u pravcu zaštite zdravlja djece koje je apsolutni prioritet, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović nakon sastanka sa direktorom Instituta za javno zdravlje (IJZ), Bobanom Mugošom sa saradnicima. 

Na današnjem sastanku, kako je saopšteno, razmotreni su izazovi sa kojima se obrazovni sistem suočava na svim nivoima obrazovanja u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a poručeno je da će u narednim danima, nakon komunikacije sa svim nadležnim institucijama saopštiti konačan stav o tome kada i na koji način će početi školska godina. 

 Šehović je rekao da je sastanak bio sadržajan i konstruktivan, te da su predstavnici IJZ dali važne informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i njenim mogućim uticajima na period koji dolazi.

Kako je istakao, obrazovni sistem je spreman za svaki scenario i odgovorno će se odnositi prema prijedlozima zdravstvene struke, jer je potreba očuvanja zdravlja djece, roditelja ali i nastavnika važnija od bilo čega drugog.

On je podsjetio da je u toku organizacija snimanja online časova kao rezervne varijante koja će omogućiti obrazovnom sistemu da u svakoj situaciji održi kontinuitet obrazovnog procesa. 

Direktor IJZ Boban Mugoša rekao je da se u toku današnjih razgovora posebno razmatrala činjenica da  još uvijek traje turistička sezona, da jesen sama po sebi donosi prehlade i druge virusne infekcije, te da će se sve to uzeti u obzir prilikom donošenja preporuka i mjera koje će imati za cilj da omoguće da se nastava odvija tako da djeca sačuvaju zdravlje. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR