23 °

max 28 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

28° / 20°

Srijeda

23.09.

22° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 18°

Petak

25.09.

22° / 20°

Subota

26.09.

22° / 18°

Nedjelja

27.09.

19° / 16°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Epidemiološka situacija u Bijelom Polju zabrinjavajuća

KORONAVIRUS

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Epidemiološka situacija u Bijelom Polju zabrinjavajuća

U Bijelom Polju aktivno je 217 slučajeva infekcije koronavirusom, dok je od posljedica virusa preminulo 16 osoba, podaci su koji zabrinjavaju i ukazuju da je epidemiološka situacija u BP zabrinjavajuća, saopšteno je iz Opštine.

Tim povodom, danas je održan zajednički sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i Mini štaba za inspekcijsku kontrolu sprovođenja mjera NKT-a, na kojem je konstatovano da građani moraju shvatiti ozbiljnost situacije u kojoj se Bijelo Polje nalazi, kao i da će sve inspekcijske službe kažnjavati sve koji ne budu poštovali mjere NKT-a.

"Pored pojačanih kontrola poštovanja mjera, na sastanku je izražena zabrinutost što Opšta bolnica u Bijelom Polju više nije čista bolnica, što će dodatno usložiti epidemiološku situaciju, zbog čega je veoma važno da građani koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru, kao i u vozilima javnog prevoza.

Privredna društva, druga pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost obavezni su da rad organizuju u skladu sa ranije saopštenim preporukama Instituta za javno zdravlje, odnosno da obezbijede redovno održavanje higijene i dezinfekciju zajedničkih prostorija, mobilijara, opreme, kao i fizičke distance između gostiju, to jest stolova za kojima gosti sjede.

I privredna društva i preduzetnici koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama obavezni su da rad organizuju na način da u objektu u isto vrijeme može da boravi jedna osoba na 10 m², ali ne više od njih 20, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između korisnika usluga i da obezbijede poštovanje drugih mjera, u skladu sa uputstvom IJZ.

Takođe, još jednom se apeluje na građane da je organizacija svadbi zabranjena, te da će u narednom periodu Komunalna policija u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje kontrolisati poštovanje mjera. Takođe biće kontrolisano poštovanje mjere koje se odnosi na zabranu primanje saučešća u kapelama i gasulhanama, kako u gradskim tako i na seoskim područjima", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR