2 °

max 11 ° / min 0 °

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

12° / 1°

Četvrtak

03.12.

12° / 8°

Petak

04.12.

13° / 8°

Subota

05.12.

14° / 10°

Nedjelja

06.12.

15° / 11°

Ponedjeljak

07.12.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nrekić: Za transmisiju virusa nisu krivi ugostitelji, nego svadbe

Izvor: Screenshot

KORONAVIRUS

Comments 2

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Nrekić: Za transmisiju virusa nisu krivi ugostitelji, nego svadbe

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić kaže da bi trebalo otvoriti ugostiteljsko objekte jer, smatra, nisu krivi za širenje koronavirusa već svadbe i druga veselja.

U Ulcinju je trenutno 221 osoba inficirana kornavirusom, a zbog pogoršanja epidemiloške situacije, od ponedjeljka je zabranjen rad ugostiteljskih objekata kao i kućne posjete. Predsjednik Opštine Ljoro Nrekić za Antenu M ističe da je situacija sada bolja a da se mjere više poštuju.

"Epidemiološka situacija sad nije toliko alarmantna", naglašava Nrekić i dodaje da građani poštuju mjere NKT-a, pogotovo posljednih sedmicu, dvije.

Ugostitelji iz najjužnije opštine su nezadovoljni i najavljuju proteste, kaže Nrekić i poručuje da je na njihovoj strani.

"Uzrok lokalne transmisije nisu lokali već svadbe, koje su održavane kad su bila zabranjena okupljanja, kao i ostala veselja. Najveći krivciu su ljudi koji su bili na tim svadbama. Ugostitelji su se pridržavali mjera i nijedan inficiran nije odatle. S pravom sada protestuju", rekao je Nrekić.

Kontaktirao je već, kaže Nrekić, NKT koji je takođe saglasan da bi ugostiteljski objekti trebalo da rade a danas će, najavljuje, na tu temu razgovarati sa predstavnicima Instituta za javno zdravlje.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Realan

A gdje se te svadbe i zive svirke odrzavaju nego u restoranima i lokalima,mislite malo bre da se smanji broj da spasimo ovaj narod a ne da otvaramo lokale,sve bih na 3 mjeseca zatvorio bre da je srece

Podrumar

jesu konobari koji ne nose maske