0 °

max 5 ° / min 0 °

Subota

16.01.

5° / 0°

Nedjelja

17.01.

2° / -2°

Ponedjeljak

18.01.

4° / -3°

Utorak

19.01.

6° / -3°

Srijeda

20.01.

6° / -1°

Četvrtak

21.01.

10° / 4°

Petak

22.01.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarka zdravlja obišla Berane i Rožaje: Kapaciteti dobri, obezbijedićemo neophodnu opremu

KORONAVIRUS

Comments 2

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka zdravlja obišla Berane i Rožaje: Kapaciteti dobri, obezbijedićemo neophodnu opremu

Iako svakodnevno pregledaju veliki broj pacijenata u COVID ambulantama, u beranskoj bolnici nema povećanog prijema  pacijenata koji zahtijevaju hospitalizaciju, kazala je ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović.

Ona je danas obišla COVID odjeljenje u Opštoj bolnici u Beranama, kao i stacionar u Domu zdravlja u Rožajama.

''Danas prilikom posjete beranskoj bolnici obišla sam sve pacijente COVID pozitivne u COVID odjeljenju bolnice kojih u ovom trenutku ima 33 od ukupno 84 postelje opredijeljene za Covid bolesnike. Od tih 33 pacijenta, tri su trenutno životno ugrožena, 8 je sa teškom kliničkom slikom, ostali su trenutno u stabilnom stanju. Od kolega koji su svakodnevno na prvoj liniji odbrane, saznala sam da se veliki broj pacijenata na dnevnom nivou pregleda u ambulantama, da je odlazak  i dolazak pacijenata u bolnicu dinamičan, ali da se broj  onih koji su na bolničkom liječenju  u poslednje vrijeme ne povećava'', kazala je ministarka.

Tokom susreta sa osobljem beranske bolnice iskazana je potreba za nabavkom  neophodne dijagnostičke opreme, potrebne u svakodnevnom radu sa COVID pacijentima. Ministarka je obećala ažurnost prilikom ispunjenja ovih zahtjeva.

 ''Takođe, zaista moram da pohvalim srednji medicinski kadar, kao i svoje kolege koji su od prvog dana epidemije bukvalno na prvoj liniji odbrane, ali i da naglasim da su pacijenti u neposrednom razgovoru sa mnom izrazili veliku zahvalnost, kako srednjem medicinskom kadru, tako i svim mojim kolegama koji su tamo 24 sata dnevno'', istakla je dr Borovinić Bojović.

Ministarka zdravlja je nakon Berana , obišla i  Dom zdravlja u Rožajama i konstatovala dobre kapacitete te ustanove.

„Ovo nije klasični dom zdravlja, odnosno pruža veći broj servisa od uobičajenih  u domovima zdravlja. U julu mjesecu ovdje je liječeno 11 COVID bolesnika. Sada trenutno 29 COVID  pozitivnih pacijenata je na svakodnevnom tretmanu u dijelu stacionara koji je pretvoren u dnevnu bolnicu i obezbijeđen je odgovarajući broj kreveta, koji su u svakom trenutku spremni da prime eventualne COVID  pacijente koji su u pogoršanju. Teški pacijenti koji zahtijevaju ozbiljan monitoring i dvadesetčetvoročasovno praćenje od strane anesteziologa, upućuju se u Opštu bolnicu Bijelo Polje i Opštu bolnicu Berane“, zaključila je Borovinić Bojović. 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

@Jaja To je mjerenje temperature svetosavskim metodom. Naravno da nije. Zamajavanje zombija.

Jaja

Videh ili mi se učinjeno na TV-u da su joj pri ulasku u bolnicu mjerili temperaturu preko vizira .Da li je moguće tako izmeriti temperaturu