22 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

22° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Računi za liječenje turista od kovida i po više hiljada eura

KORONAVIRUS

Comments 0

Računi za liječenje turista od kovida i po više hiljada eura

Izvor: Nova

Autor: Antena M

  • Viber

U Crnoj Gori su od 13. maja besplatni PCR testovi za sve strane turiste kojima je test potreban za povratak u svoju zemlju. Zdravstvenim protokolom za turističku sezonu, predviđeno je i da će bolničko liječenje za turiste oboljele od COVID-a 19 tokom boravka u Crnoj Gori biti besplatno.

Iz Opšte bolnice Bar za Novu M kažu da bilježe porast broja turista koji su hospitalizovani zbog kovida 19.

"Od početka maja ukupno smo imali sedam testiranih turista na PCR i 50 na brzi antigentski test. Kada su u pitanju države iz kojih nam dolaze ti pacijenti najviše je ruskih državljana i to 8 imali smo jednog pacijenta iz Kazakstana jednog iz Ukrajine i sa Kosova", kazali su iz te zdravstvene ustanove. 

Besplatnim liječenjem turista koji obole od koronavirusa, kao i pcr testovima Crna Gora nudi sigurnost za sve one koji žele da posjete našu zemlju. Navodno, računi za liječenje nekih turista od kovida 19, dostizali su i do više hiljada eura. Iz Opšte bolnice Bar za Novu M kažu da su od početka maja imali 12 hospitalizovanih turista.

“Bilježimo trend porasta hospitalizovanih turista uglavnom iz Rusije", potvrdili su.

 Iz dijela vladajuće većine kažu da će besplatno liječenje stranaca u našoj državi koštati zdravstveni sistem, te da ce te trošove svakako snositi građani.

„Mislim, da to nije pametno rješenje. Stranci koji dolaze ovdje su spremni da plate taj test jer su testovi u CG po nizoj cijeni od ogromnog dijela Evrope. To će CG koštati oko 500 hiljada i milion eura. Ti stranci koji dolaze nisu socijalni slučajevi pa da moramo da im nudimo nešto na taj način ipak mislim da to košta ovaj zdravstveni sistem“, smatra Vladimir Dobričanin, poslanik Ujedinjene Crna Gore.

Iz opozicije ovu temu nijesu zeljeli da komentarišu. U Crnoj Gori, prema podacima Nacionalne turističke organizacije, trenutno boravi oko 62 hiljada turista, što je devet puta više nego prošle godine u isto vrijeme.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR