12 °

max 16 ° / min 6 °

Utorak

31.03.

16° / 6°

Srijeda

01.04.

8° / 3°

Četvrtak

02.04.

13° / 0°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

17° / 7°

Nedjelja

05.04.

18° / 7°

Ponedjeljak

06.04.

19° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zanimljiv deseti dan kotorskog festivala pozorišta za djecu

Izvor: Foto:Duško Miljanić

Kultura

Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Zanimljiv deseti dan kotorskog festivala pozorišta za djecu

Posebno interesantan program koji je juče organizovan je književno veče pjesništva Dejana Aleksića, upriličeno na Pjaci od kina.

Neobični pjesnički svijet Dejana Aleksića, jednog od najboljih i najnagrađivanijih autora za djecu, djeca i roditelji upoznali su u okviru književnog programa, naglašavaju iz Kotor Arta.

Međunarodni orkestar mladih muzičara programom “Korak naprijed” nastavio je Festival gudača i desetog festivalskog dana, pred punom salom Ministarstva kulture na Cetinju.

Danas će, kao revijalni dio pozorišnog programa, u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u 20h biti izvedena predstava “Emešin san” u produkciji Čako Ferenz i Art’s Harmony Ansambla.

Ideju, koncept i režiju potpisuje Cakó Ferenc, a igraju: Cako Ferenc, Bartha Katalin, Bartha Péter, Lázár György, Nagy Ottó i Piukovics Gábor.

Ovaj program se realizuje uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske i Nedjelje mađarske kulture u Crnoj Gori. Emešin san je lajv šou zansovan na pješčanoj animaciji svjetski poznatog mađarskog umjetnika i reditelja animacionih filmova, Čaka Ferenca.

Uz muzičku pratnju Art’s Harmony ansambla i Čakove originalne pješčane animacije, Emešin san nas vodi kroz vjekove mađarske istorije.

Stvarajući slike od pjeska pred očima publike, umjetnik nam prenosi priču o bogatoj istoriji svog naroda kroz niz animacija, koju dodatno obogaćuju muzičari dinamičnom i sjetnom muzikom. Jedinstven umjetnički izraz, kreiran od strane Čaka Ferenca, pružiće publici priliku da uživaju u živopisnoj, impresivnoj, pješčanoj animaciji, koja se brzo, poput filma, odvija uživo pred njima.

OŠ “Sveti Sava” iz Kruševca, izvešće u okviru programa dječijeg scenskog stvaralaštva predstavu “Kulturociklin”. Kad je u pitanju ovaj dio programa, takođe će Art grupa Montenegro u 21h, na Ljetnjoj pozornici izvesti program “10 godina sa vama”.

Čak dva edukativno-teorijska programa danas su dio jedanaestog festivalskog dana, termini su 12h i 18:30h u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, a teme su “Kotorski festival pozorišta za djecu – mogućnosti razvoja i umrežavanja” i “Nova psihologija uspjeha: Kako učiti djecu da ne odustaju?”, od kojih se druga radionica organizuje u saradnji sa Centrom za uzajamno vaspitanje VidiMe, naglašavaju organizatori.

Još drugih programa pripremljeno je za jedanaesti dan festivala, a kompletan program sa satnicom može se naći na sajtu www.kotorskifestival.me.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR