13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Večeras svečano zatvaranje KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Izvor: Foto Duško Miljanić

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Večeras svečano zatvaranje KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Jedanaesti dan 27. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu koji je dio ovogodišnjeg KotorArt festivala obilježili su brojni programi.

U Kulturnom centru “Nikola Đurković” izvedena je predstava Pozorišta mladih iz Srbije, pod nazivom “Lepotica i zver”, po tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Miloša Jagodića.

Kao revijalni dio pozorišnog programa, u Kulturnom centru “Nikola Đurković” izvedena je predstava “Emešin san” u produkciji Čako Ferenz i Art’s Harmony Ansambla. Ideju, koncept i režiju potpisuje Cakó Ferenc, a igralis su: Cako Ferenc, Bartha Katalin, Bartha Péter, Lázár György, Nagy Ottó i Piukovics Gábor.

Ovaj program realizovan je uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske i Nedjelje mađarske kulture u Crnoj Gori.

"Jedinstven umjetnički izraz, kreiran od strane Čaka Ferenca, pružio je publici iz Kotora priliku da uživaju u živopisnoj, impresivnoj, pješčanoj animaciji, koja se brzo, poput filma, odvijala uživo pred njom", navodi se u saopštenju.

Učenici OŠ “Sveti Sava” iz Kruševca, u okviru programa dječijeg scenskog stvaralaštva su izveli predstavu “Kulturociklin”. Kad je u pitanju ovaj dio programa, i Art grupa Montenegro je imala svoj nastup na Ljetnjoj pozornici, pod nazivom “10 godina sa vama”.

Čak dva edukativno-teorijska programa bila su dio jedanaestog festivalskog dana. U Kulturnom centru “Nikola Đurković” organizovani su okrugli stolovi sa temama: “Kotorski festival pozorišta za djecu – mogućnosti razvoja i umrežavanja” i “Nova psihologija uspjeha: Kako učiti djecu da ne odustaju?”, od kojih je druga radionica organizovana u saradnji sa Centrom za uzajamno vaspitanje VidiMe.

Danas, posjlednjeg dana festivala očekuje se ekološka zabava “Velika trampa” na Pjaci od kina, u 18h, naglašavaju iz Kotor Arta.

Svečano zatvaranje festivala, uručivanje nagrada najboljima i vraćanje ključeva grada odraslima zakazano je za 21h na Ljetnjoj pozornici.

U okviru ceremonije zatvaranja 27. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu biće izvedena predstava “Carevo novo odjelo” Hercegnovskog pozorišta i Herceg Festa, po tekstu Hansa Kristijana Andersena, a u režiji Petra Pejakovića.

U predstavi će igrati: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Slaviša Grubiša.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR