16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Crna Gora atraktivna filmska destinacija"

Kultura

Comments 0

"Crna Gora atraktivna filmska destinacija"

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se sa predstavnicima producentske kuće “Beacon Pictures” iz Santa Monike, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Riječ je o kompaniji koju je osnovao poznati holivudski producent, scenarista i reditelj Ermijan Bernstin, a čiju je delegaciju predvodio producent Mark Penel, zadužen za novi sadržaj i specijalne projekte.

Tokom sastanka, najviše riječi bilo je o mogućnostima za snimanje u Crnoj Gori, uz akcenat na afirmaciji naše države kao filmske destinacije. U tom kontekstu, Bogdanović je detaljnije predstavio lokacije predstavnicima holivudske kompanije.

Sagovornici su imali priliku da se iz prve ruke upoznaju sa lokacijama u Crnoj Gori i preko VR iskustva koje im je pruženo putem opreme kompanije “Artikulacija”, nabavljene u sklopu programa Ministarstva kulture “Kreativna Crna Gora”.

Gosti su predstavili svoja interesovanja za saradnju sa Crnom Gorom, sa akcentom na snimanja na našoj teritoriji različitih audiovizuelnih formata, uz ponudu i drugih oblika saradnje koja su tiču modernih muzičko-scenskih i audiovizuelnih produkcija i manifestacija.

Bogdanović je istakao kako producentskim kućama zainteresovanim u Crnoj Gori danas od posebnog značaja može biti i saradnja sa Filmskim centrom Crne Gore, ali i angažman crnogorske produkcije kao partnerskih strana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR