22 °

max 34 ° / min 22 °

Srijeda

12.08.

34° / 22°

Četvrtak

13.08.

35° / 23°

Petak

14.08.

35° / 23°

Subota

15.08.

33° / 23°

Nedjelja

16.08.

31° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Utorak

18.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obnova kuće Iva Andrića biće završena do proljeća

Izvor: Foto: Radio Jadran

Kultura

Comments 0

Izvor: pobjeda.me

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Obnova kuće Iva Andrića biće završena do proljeća

Kuća nobelovca Iva Andrića na Toploj će do početka ljeta biti u potpunosti uređena i funkcionalna, kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić.

Kako je pojasnio, nastavljeno je izvođenje grubih građevinskih radova, do kraja februara će biti završeni svi radovi u unutrašnjosti kuće, a do kraja marta i radovi u dvorištu.

Nadamo se da ćemo do kraja aprila imati kompletno završen cijeli projekat, gdje ćemo paralelno sa građevinskim radovima naručivati i sve sadnice, kojih ima preko 50, a koje su svojevremeno bile posađene u vrtu. Vratićemo botaničku baštu u prvobitno stanje, kakvo je nekada bilo kada je Ivo Andrić napravio kuću - kazao je Lučić.

On je naglasio da će kuća biti uređena i spremna za funkcionisanje do početka ljetnje sezone, pa će početi sa planiranjem kulturnih dešavanja.

 Kuća će ponovo zasijati i biti respektabilan objekat na ponos gradu i čuvenom piscu - kazao je Lučić.

On je istakao da će za desetak dana početi i radovi na popločavanju cijelog dvorišta kamenom, nakon čega će uslijediti i završetak radova na ogradi. U kući će biti uređeni toaleti i ofarbana stolarija, postavljen novi parket, a uskoro će početi i nabavka enterijera.

Lučić ističe da će nakon adaptacije kuća Iva Andrića postati kulturni centar koji će okupljati slikare, muzičare, književnike, goste i sve Novljane

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR