21 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bojan Martinović nastupio u Poljskoj

Kultura

Comments 0

Bojan Martinović nastupio u Poljskoj

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Crnogorski pijanista i univerzitetski profesor Bojan Martinović nastupio je prošle sedmice u Sali Čestohovske Filharmonije u Poljskoj.

Martinović se predstavio izvodeći djela: Skrjabina, Ligetija, Ravela i Perunovića, promovišući tako ne samo crnogorske pijanističke domete već i crnogorsko muzičko nasljeđe. Tom prilikom održao je i dvodnevni masterklas za najbolje studente Univerziteta Jan Dlugosz. Tokom 2020. Martinović će nastupiti na više od 20 koncerata u više evropskih zemalja, Kini i Americi.

Kako navode organizatori, intenzivno i sa velikim uspjehom nastupa i djeluje u okviru raznih kamernih ansambala i sarađuje sa brojnim domaćim i stranim umjetnicima kao što su Viktor Tretjakov, Marina Yashvilli, Duncan McTier, Wilhelmas Cepinskis, Peter Langgarttner, Miran Begić, Roman Simović, Vladislav Igulinski, Ksenia Akeynikova i mnogi drugi.

Nastupao je kao solista sa Moskovskim simfonijskim orkestrom, CSO, Banjalučkom filharmonijom i Cameartom academicom.

Na svom repertoaru ima preko 30 programa solističke, kamerne i orkestarske muzike. Nastupao je u gotovo svim najprestižnijim dvoranama bivše Jugoslavije kao i na brojnim festivalima u Italiji, Engleskoj, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Francuskoj, Belgiji, Rusiji, SAD-u, Holandiji, Španiji, Portugalu, Jermeniji, Libanu, SAD-u, Kini. Učesnik je brojnih seminara i kongresa pedagoga muzike u Poljskoj, Turskoj, Rumuniji, Italiji, Finskoj, Austriji, Švedskoj, Engleskoj.

Održao je majstorske kurseve na Moskovskom Konzervatorijumu "Petar Iljič Čajkovski", University of Central Oklahoma, Zheijang Conservatory u Hangzhou, Univerity of Transilvania, University of Opole, University Jan Dlugosz, Konzervatorijumu Giuseppe Tartini u Trstu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR