20 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komad  ''Pukovnik Ptica'' sjutra u KIC-u

Kultura

Comments 0

Komad ''Pukovnik Ptica'' sjutra u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Nakon uspješne premijere i reprize, predstava ,,Pukovnik Ptica” po tekstu poznatog bugarskog pisca Hrista Bojčeva, u režiji Marka Manojlovića, a u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica, biće izvedena sjutra u Velikoj sali ,Kulturno-informativnog centra ''Budo Tomović” u 20 sati.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti putem mobilne aplikacijeGradsko pozoriste Podgorica. Prilikom online kupovine karata ostvarujete 20% popusta.

Ulaznice su dostupne i na bibiletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237, radnim danima od 9 do 20 sati.

Komad je rađen po djelu Hrista Bojčeva, koji je davne 1997. u konkurenciji od 400 tekstova, odlukom Britanskog savjeta, proglašen najboljim evropskim komadom.

Sinopsis

Predstava ''Pukovnik Ptica“ je balkanska priča o šest kliničkih sljučajeva, ljudi protjeranih iz bolnice u manastir usljed ratnih okolnosti, vraća nas na mjesto odakle smo krenuli u evropske integracije.

Njihov put ka Evropi, smatrali se oni ludima ili ne, jednako je obojenentuzijazmom i željom za životom, u nekom boljem svijetu koji je izvan realnosti utopija, a u realnosti birokratija i poraz.

Predstava evocira mnoge uspomene iz naše ne tako slavne prošlosti, na način da ih više nikad ne ponovimo. Ovo je priča o ljudma koji vjeruju u više ciljeve, one koji su iznad nas samih.

Igraju: Emir Ćatović (Doktor), Branimir Popović (Fetisov), Jelena Simić (Hačo), Miloš Pejović (Matej), Goran Slavić (Kiro), Goran Vujović (Daud) i Branka Femić Šćekić (Pepa).

Pored reditelje Manojlovića autorski tim čine: Dragana Tripković (dramaturgija), Vesna Popović (scenografija), Damjan Kecojević (scenski pokret), Adrijana Pajić (kostimi) i Marko Manojlović (izbor muzike).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR