23 °

max 23 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Ekvinocijo" dvije večeri na Velikoj sceni

Kultura

Comments 0

"Ekvinocijo" dvije večeri na Velikoj sceni

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U četvrak 6. februara i petak 7. februara na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati biće izvedena predstava "Ekvinocijo" Iva Vojnovića, u režiji Ivice Kunčevića.

Scenografkinja predstave je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Danica Dedijer, muziku potpisuje Vjera Nikolić a za scenski govor zadužen je Matija Sršen. Asistentkinja režije je Jelena Minić, a izvršne producentkinje su Nela Otašević i Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Varja Đukić, Mirko Vlahović, Momčilo Otašević, Goran Vujović, Branimir Popović, Danilo Čelebić, Julija Milačić, Gorana Marković,  Žaklina Oštir, Jelena Nenezić Rakočević, Jelena Minić, Radmila Čolić, Milica Šćepanović, Dragan Račić, Momčilo Pićurić, Slobodan Marunović, Jovan Dabović, Aleksandar Gavranić i Vukan Pejović.

"Ekvinocijo" je sentimentalna, romantičarska melodrama u koju su utkani elementi socijalnog realizma i morala, navode iz CNP-a. 

"U fokusu drame je odlazak mladih iz zavičaja - dok nekima to predstavlja problem, za druge je radost. Drama nas vraća u 19. vijek, na Dubrovačko primorje gdje olujno more postaje simbol bure u ljudima koja, kako donosi sreću tako je i oduzima. Ovaj komad je priča o moralu, ponosu, istinskim vrijednostima. Ekvinocijo je i priča o odnosima, odlascima, odlukama i spremnosti da platimo cijenu za donešene odluke", navode u najavi. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR