7 °

max 8 ° / min 2 °

Srijeda

01.04.

8° / 2°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

18° / 7°

Nedjelja

05.04.

19° / 7°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 6°

Utorak

07.04.

20° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regionalni festival knjiga i pisaca ''Booka'' u Mall of Montenegro

Kultura

Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Regionalni festival knjiga i pisaca ''Booka'' u Mall of Montenegro

12. Zimski salon knjige, ''BOOKA 2020'' biće održan od 29. februara do 14. marta u TC Mall of Montenegro,a otvoriće ga francuski pisac Frederik Begbede.

Zimski salon knjige BOOKA je regionalni festival knjiga i pisaca čiji je cilj da pored izdavača i autora, okupi književne kritičare i ljubitelje pisane riječi, kako iz Crne Gore tako i iz regiona. I ove godine donosi niz zanimljivih promocija i manifestacija za sve ljubitelje književnosti.

Poznato je da Nova knjiga svake godine ugosti svjetski poznate pisce. Nakog gostovanja Orhana Pamuka, Adama Zagajevskog ovogodišnji Zimski salon otvoriće poznati francuski pisac Frederik Begbede u saradnji sa Francuskim institutom.

Frederik Begbede je jedan od najpoznatijih, najpopularnijih i najprovokativnijih francuskih pisaca. Crnogorskoj publici poznat po romanu ‘’Francuski roman’’ a Nova knjiga objavila je i njegove romane Ljubav traje tri godine , i Život bez kraja.

kako navode organizatori, književna djela predstaviće Nikola Nikolić, jedan od važnijih predstavnika mlađe generacije crnogorskih pisaca. U pitanju je njegov novi roman Sirene za uzbunu’’

Tanja Bakić i njena knjiga ‘’Brian Jones i njegov bend’’.

Promocija knjige poezije ''Gradivo'' Radomira Uljarevića gdje će pored autora govoriti i profesor Aleksandar Jerkov.

U saradnji sa ambasadom Poljske u Crnoj Gori organizovana je promocija posvećenu Henriku Sjenkjeviču i njegovoj knjizi ''Quo Vadis'.

IK Nova knjiga objavila je ''Romane'' jednog od najvećih pisaca sa naših prostora Milorada Pavića. O Pavićevom opusu govoriće Jasmina Mihajlović književnica i staratelj legata Pavića i prof Aleksandar Jerkov

Posljednjeg dana Salona biće upriličena promocija novog romana Stefana Boškovića Ministar kojom se zatvara 12 Salon knjige.

Na ovogodišnjem Zimskom salonu predstaviće se brojni izdavači iz zemlje i regiona. Među crnogorskim izdavačima koji će predstaviti svoja izdanja i svoju izdavačku djelatnost na Zimskom salonu treba istaći izdavačke kuće CID, Obodsko slovo, Lego, Novu knjigu, Unirex, i YU media mont. Iz Srbije, svoja izdanja će predstaviti: Arhipelag, Laguna i Clio.

Hrvatski izdavači koji će biti prisutni na Zimskom salonu su Znanje, Begen, Leo commerce.

Među izdvačima iz Bosne i Hercegovine svoja izdanja promovisaće izdavačka kuća Conectuum.

Organizatori ovogodišnjeg Salona knjige u saradnji sa izdavačima, za posjetioce pripremili su brojne pogodnosti i popuste do 50 posto.

Prodajni dio Salona biće na prvom spratu Mall of Montenegra, tokom trajanja festivala od 9h do 22h, a ulaz je slobodan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR