14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Festival ,,Ruta” 2. marta u Podgorici

Kultura

Comments 0

Festival ,,Ruta” 2. marta u Podgorici

Autor: Antena M

  • Viber

Gradsko pozorište Podgorica, kao domaćin Ruta festivala, predstaviće publici od 2. do 7. marta jedinstvenu mogućnost da pogleda najbolje produkcije pet prestižnih teatara iz Hrvatske, Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Gradski teatri koji učestvuju na festival su: Kazalište Ulysses Zagreb, Beogradsko dramsko pozorište, Kamerni teatar 55 Sarajevo, Dramski teatar Skoplje, MGL Ljubljana i Gradsko pozorište Podgorica.

Program festivala:
2. mart „Ko se boji Virdžinije Vulf“ Kazalište Ulysses, Zagreb
3. mart „Plastelin“ Beogradsko dramsko pozorište
4. mart „Sjećaš li se Doli Bel“ Kamerni tetar 55 Sarajevo
5. mart „Stranci“ Dramski teatar Skoplje
6. mart „Plah Udah“ Mesno Gledališće Ljubljana
7. mart „Kozocid“ Gradsko pozorište Podgorica

U okviru festivala 04. marta sa početkom u 12h u sali Dodest u KIC-u, biće organizovana panel diskusija pod nazivom ,,Položaj i funkcija pozorišne kritike”. Učesnici panel diskusije su: prof. dr Ivan Medenica (Beograd), Tomislav Čadež (Zagreb), Aleksandar Milosavljević (Novi Sad), Dino Mustafi i prof. Dragan Koprivica

Radionica pod nazivom ,,Pisanje pozorišne kritike”, koju će voditi dr Ivan Medenica, biće organizovana 05. marta u 12h u sali Dodest u KIC-u. Radionica je otvorena za sve zainteresovane.

Osim festivala koji će biti organizovani u svim glavnim gradovima država nekadašnje savezne republike, Ruta će pokrenuti i brojne koprodukcije, a samim tim i razmjenu stvaralaca. RUTA je jedinstvena po svom modelu, koji podrazumjeva da će se festival periodično tokom jedne kalendarske godine seliti udruge gradove članove Unije. Svako pozorište nastupa sa predstavom po sopstvenom izboru.

Ciljevi festivala su, prije svega, saradnja između teatara, zdravo nadmetanje i prisustvo svih teatara tokom godine pred publikom u čitavom regionu. Ovaj Festival omogućuje bolju komunikaciju sa ljudima iz drugih pozorišta, kao i rad na velikim koprodukcijama

Festival je revijalnog karaktera.

Ulaznice se mogu kupiti putem mobilne aplikacije Gradskog pozorišta, kao i na biletarnici KIC-a. Prilikom online kupovine ostvaruje se popust od 20%.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR