23 °

max 31 ° / min 21 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 21°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

29° / 21°

Nedjelja

19.07.

32° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradsko pozorište: Prvi internet regionalni festival teatra za djecu – PIR FEST

Kultura

Tag Video
Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Gradsko pozorište: Prvi internet regionalni festival teatra za djecu – PIR FEST

Gradsko pozorište Podgorica predstavlja Prvi internet regionalni festival teatra za djecu – PIR FEST od 08. do 16. aprila.

Tokom festivala, najmlađa publika će imati priliku da na YouTube kanalu Gradskog pozorišta, sa početkom u 17h pogleda predstave 9 regionalnih teatara, saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

"Gradsko pozorište iz Podgorice  iniciralo je, a većina pozorišta za djecu iz regiona prihvatilo, novu akciju koja omogućava djeci u vrijeme izolacije da prate pozorišne predstave. Festival je takmičarskog karaktera, predstave će biti vrijednovane glasovima publike , takozvanim lajkovima. Gradsko pozorište učestvuje sa „ Čarobnjakom iz Oza“, pozorište „ Boško Buha“ iz Beograda sa „ Malom sirenom“ , Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke sa „ Avanturama maloga JUJU“, Pozorište mladih iz Novog Sada prikazaće „ Lepoticu i zver“ , Pozorište mladih iz Sarajeva „ Kekec“, Dečije pozorište Subotica „ Par cipela“, Malo pozorište „ Duško Radović“ iz Beograda „ Strašne priče braće Grim“, Pozorište „ Pinokio“ „ Knjiga o džungli", a Crna Gora ima još jednog predstavnika, Festival pozorišta za djecu iz Kotora sa projektom „ Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi“, piše u saopštenju.

Kako je saopšteno, respektabilni naslovi relevatnih regionalnih pozorišta čine ovaj festival jednim od najznačjnijih kulturoloških poduhvata u ovom dijelu Evrope kada je u pitanju teatarsko stvaralaštvo za mlade u vremenu zatvorenih pozorišnih zgrada. Pilot projekat  festivala već je generisao nova promišljanja i mogućnosti dalje nadgradnje ovakve prezentacije predstava i saradnje profesionalnih dječijih pozorišta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR